Loopbanden

Showroom bekijken

Loopband kopen? Ruime keuze bij Fitnessking!

Om aan hun conditie te werken, kiezen veel mensen voor joggen en rennen. De loopband is één van de populairste fitnesstoestellen in de gym. Maar tegenwoordig hebben steeds meer mensen een elektrische loopband bij hen thuis.

Waarom een eigen loopband thuis?

Joggen in de natuur is het lekkerste wat er is. Woon je in het centrum van een drukke stad, dan kan je je afvragen of joggen in de ‘frisse’ buitenlucht nog zo gezond is. En als het donker is of slecht weer, is het lang niet meer zo fijn (of veilig) om buiten te rennen. Heb je een eigen fitness loopband bij je thuis, dan kan je joggen wanneer je maar wil! En je bent ook niet meer afhankelijk van de openingsuren van je fitness!

Let wel, op een loopband fitness je iets anders dan gewoon op de weg, omdat je spieren anders worden belast. Soms kan dit even wat aanpassing vergen. Heb je gevoelige botten en gewrichten dan is een toestel met lage hardheid en extra impact-absorberende loopmatten, zoals een dkn loopband, aangewezen.

Wat is een goede loopband voor thuis?

Er zijn veel topmerken die loopbanden voor thuisgebruik in hun assortiment hebben opgenomen. Afhankelijk van hoe intensief je van de loop band gebruik wilt maken, kan je kiezen uit verschillende modellen in uiteenlopende prijscategorieën. Bij Fitnessking helpen we je graag een goede keuze te maken.

Een goede electrische loopband herken je aan een breed en comfortabel loopvlak. Ook een vereiste is dat de motor van topkwaliteit is. Dit bepaalt niet alleen de kracht maar ook de levensduur van een loopband elektrisch aangedreven. Eveneens belangrijk is het frame. Het spreekt voor zich dat hoe zwaarder het frame, hoe stabieler de loopband electrisch is. Je verplaatst het toestel dan wel minder gemakkelijk. Over voldoende ruimte beschikken in je huis voor een loopband, is sowieso een aandachtspunt! Let dus goed op de grootte van het apparaat. Het is niet leuk om je loopoefening te moeten starten met het zeulen en verslepen van het toestel. Tot slot kan je de loopbeleving nog boeiender maken met een loopband, voorzien van tal van extra’s, zoals een monitor en een scala aan trainingsprogramma’s.

Doe jij jouw workout liever een ander toestel? Bekijk direct ons grote aanbod crosstrainershometrainers of roeitrainers?