Crosstrainers

Wil je een crosstrainer kopen om thuis aan je conditie te kunnen werken? Of trainen om gewicht te verliezen? Met een crosstrainer heb je een allround fitnesstoestel, waarmee dat allemaal kan!

Een crosstrainer is een van de populairste fitnesstoestellen voor in huis. Een groot voordeel ten opzicht van andere toestellen is dat je bij een crosstrainer je hele lichaam kan trainen. Elliptical training heet dat. Wil je een crosstrainer kopen, bekijk dan zeker ons aanbod Kettler, Tunturi, D.C. Athletics of Flow Fitness fitnesstoestellen.

Meer info over crosstrainers
Populair:

Producten filteren

Sorteren Op:

Filter Producten

Resultaat 1–15 van de 36 resultaten wordt getoond

  • 30 Dagen gratis terugsturen
  • Betaal achteraf of in termijnen
  • Fysieke winkel in Dendermonde

Crosstrainer kopen? Ruime keuze bij Fitnessking!

Haal je een crosstrainer in huis, dan koop je in feite een all-in one work-out. Met dit toestel zet je al je spieren aan het werk. En dankzij de instelbare weerstand maak je jouw training zo zwaar als je zelf wil.

Een ander voordeel is de natuurlijke, vloeiende beweging die je op het toestel maakt. Daardoor belast je je spieren en gewrichten minder zwaar dan op bijvoorbeeld een loopband. Ideaal bij duurtrainingen. Maar een crosstrainer kopen is zeker ook een goed idee bij revalidatie. Door de elliptische beweging kan je je lichaam langzaamaan terug in conditie krijgen.

Waarop letten bij de aankoop van je crosstrainer?

Er bestaan crosstrainers in alle prijsklassen, formaten en met allerlei functies. Het is dus belangrijk om goed te bepalen waarvoor je het toestel wil gebruiken vooraleer je een juiste keuze kan maken. Fitnessking helpt je graag bij die keuze.

Vliegwiel

Eén van de belangrijkste onderdelen van het toestel is het vliegwiel. Hoe zwaarder dat vliegwiel, hoe hoger de weerstand die je kan instellen en hoe intensiever je kan trainen. Ga je voor grote prestaties, kies dan zeker een model met voldoende gewicht. Een zwaar vliegwiel in combinatie met een zwaar frame bevordert hoe dan ook de stabiliteit van je crosstrainer. Is het vliegwiel te licht dan zal je beweging schokkerig en onaangenaam zijn.

Frontwheel versus backwheel crosstrainer

Let ook op de positie van het vliegwiel. Er bestaan crosstrainers met een vliegwiel vooraan (frontwheel) of achteraan (backwheel). Die positie bepaalt deels de beweging van je toestel. Bij frontwheel crosstrainers is de rotatiebeweging van de pedalen groter. Dat wil zeggen dat je hier intensiever op kan trainen zonder dat je dat echt merkt. Zit het wiel vooraan dan zal je eerder een langlaufbeweging maken. Bij een backwheel crosstrainer is de afstand voor de pedalen kleiner en maak je een wandelbeweging. De druk komt dan meer op de bovenbenen te liggen wat een erg sportief gevoel geeft.

Aandrijving

De aandrijving van het vliegwiel kan via een ketting, zoals bij een fiets of via een V-snaar. Toestellen met een V-snaar zijn in elk geval een stuk stiller. De weerstand pas je manueel aan met een blokrem of remband. Duurdere toestellen hebben doorgaans een (elektro)magnetische regeling. De weerstand wordt dan automatisch aangepast.

Sportcomputer

Wil je bij Fitnessking een crosstrainer kopen dan is je toestel uitgerust met een sportcomputer. Daarop lees je informatie of over de trainingstijd, afgelegde afstand, hartslag en weerstand. Hoe gesofisticeerder het toestel, hoe meer functies. Bekijk zeker wat voor jou belangrijk is.

Wanneer je een fitness crosstrainer wil kopen, moet je ermee rekening houden dat het flinke apparaten zijn. Door hun lengte en gewicht zijn ze niet zo handig om te verplaatsen. Heb je er in huis geen vrije ruimte voor, dan kan je kiezen voor een opvouwbaar model of een crosstrainer met (transport)wielen.

Volledige cardio work-out met een crosstrainer

Met een crosstrainer fitness je heel uitgebreid. Met een crosstrainer heb je eigenlijk vier fitnessapparaten in één: een fiets, loopband, step en crosscountry-skitrainer. Je krijgt hiermee een complete cardiotraining van zowel je bovenlichaam als van je onderlichaam. Resultaat: je figuur wordt zienderogen beter en je voelt je heel snel fitter!

Afhankelijk van het type dat je kiest, kan je op het display een veelheid aan interessante gegevens aflezen. Naast tijd en snelheid bijvoorbeeld ook energieverbruik, hartslag, afstand of weerstand. Je kan vaak ook kiezen uit een scala aan trainingsprogramma’s. Bij sommige crosstrainers krijg je software meegeleverd, zodat je jouw trainingsresultaten kan opslaan op je pc.

Bekijk onze top 5 beste crosstrainers.

Uitgebreide keuze crosstrainers bij Fitnessking

Bij Fitnessking vind je een ruim aanbod crosstrainers van verschillende merken en voor ieder budget.

Ben je op zoek naar een fitnesstoestel waarmee je je gehele lichaam kan trainen maar wil je nog wat meer advies? Of wil je onze crosstrainers graag eens testen? Kom vrijblijvend langs in onze grote showroom! Neem alvast een kijkje bij onze selectie Kettler crosstrainers, Matrix crosstrainers en Technogym crosstrainers.

Of zoek je eerder een loopbandhometrainer, spinningfiets, roeitrainer, HIT toestel of een ligfiets voor je work-out? Ook daarvoor kan je steeds bij ons terecht!

Bezoek onze showroom

Veelgestelde vragen

Wat is een goede crosstrainer voor thuis?

BH Easy Flex
DC Athletics L.A. Sprint 3.0
Flow Fitness X4i
Flow Fitness DCT2500
BH i.FDC20 Studio

Waar moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer?

  • Vliegwiel: Hoe zwaarder dat vliegwiel, hoe hoger de weerstand die je kan instellen en hoe intensiever je kan trainen.
  • Frontwheel vs backwheel crosstrainer:  Bij frontwheel crosstrainers is de rotatiebeweging van de pedalen groter. Dat wil zeggen dat je hier intensiever op kan trainen zonder dat je dat echt merkt.
  • Aandrijving: Toestellen met een V-snaar zijn in elk geval een stuk stiller. De weerstand pas je manueel aan met een blokrem of remband.
  • Sportcomputer: Daarop lees je informatie of over de trainingstijd, afgelegde afstand, hartslag en weerstand. Hoe gesofisticeerder het toestel, hoe meer functies.

Wat is beter een crosstrainer of een loopband?

De keuze voor fitnesstoestel hangt natuurlijk af van je eigen doelstelling. Maar ook je lichaamsbouw, spieren en gewrichten bepalen welk toestel best bij je past. Vaak gaat de keuze tussen loopband versus crosstrainer. Beiden zorgen voor een allround work-out, maar een crosstrainer is minder belastend voor je gewrichten. Bij een revalidatie is dat een goede keuze!

Is een crosstrainer goed voor je?

Voor een complete work-out met een beperkte belasting van spieren en gewrichten is een crosstrainer een hele goede keuze. -> Bekijk onze volledige selectie beste crosstrainers 2022.

Is elke dag op de crosstrainer goed?

Een crosstrainer is minder belastend op je gewrichten. Het is belangrijk om je conditie traag op te bouwen om blessures te vermijden. Het is dus niet iets voor beginners maar voor sporters met enige ervaring.