Hometrainers

Een hometrainer kopen is een goed idee aangezien dit toestel één van de populairste fitnesstoestellen voor thuisgebruik is. Zowel beginnende als gevorderde sporters kunnen met een hometrainer op een gemakkelijke manier aan cardiotraining doen. Bovendien worden je spieren minder belast dan bij een crosstrainer of loopband. Ideaal voor iemand die meer blessure gevoelig is.

Populair:

Producten filteren

Sorteren Op:

Filter Producten

Resultaat 1–15 van de 28 resultaten wordt getoond

  • 30 Dagen gratis terugsturen
  • Betaal achteraf of in termijnen
  • Fysieke winkel in Dendermonde

Wat is een hometrainer?

Een hometrainer kopen is een goed idee aangezien dit toestel één van de populairste fitnesstoestellen voor thuisgebruik is. Zowel beginnende als gevorderde sporters kunnen met een hometrainer op een gemakkelijke manier aan cardiotraining doen.

Hometrainer fitness: geen excuus meer!

Hometrainer kopen voor thuisFietsen is een heerlijke manier om te sporten: je verbrandt vet, je doorbloeding verbetert en je bouwt tegelijkertijd aan je conditie. Met een hometrainer fiets je letterlijk binnen, dus slecht weer buiten is dan geen excuus meer om niet te sporten!

Iedereen die kan fietsen, kan dus ook sporten. Voor mensen met rugproblemen zijn zelfs speciale hometrainers ontworpen waarbij je nog comfortabeler zit. Bij Fitnessking hebben we hometrainers in huis voor ieder doel. Zo bieden we onder andere modellen aan van topmerken als Kettler, Tunturi, Matrix en Life Fitness en Technogym.


Waarop letten bij het kopen van een hometrainer?

1. Vliegwiel

Vliegwiel hometrainerWanneer je een home trainer koopt, is het vliegwiel een belangrijk aandachtspunt. Door te trappen zet je het vliegwiel in beweging via een ketting (zoals bij een fiets) of met een (stillere) V-snaar. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender je trapbeweging wordt. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender je trapbeweging wordt. Je kan zelf de zwaarte van je work-out bepalen door de weerstand in te stellen met remblokjes, remband, magneet of inductie.


2. Weerstand

Weerstand hometrainerIedere hometrainer beschikt zo over een instelbare weerstand om je training wat zwaarder of lichter te maken. Bij de eenvoudigste modellen stel je die weerstand handmatig is, voor andere modellen is dat elektrisch. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder je training. Koop dus zeker een toestel dat voldoende weerstand biedt voor jouw doel.


3. Hoogte stuur en zadel

Hoogte stuur en zadel hometrainerOok de hoogteregeling van het zadel en het stuur is belangrijk. Die zorgt voor een juiste trainingshouding waardoor je je lichaam correct belast. Zijn er meerdere gebruikers van je hometrainer? Kijk dan ook of de aanpassingen vlot kunnen worden uitgevoerd.


4. Sportcomputer

Sportcomputer hometrainerAlle modellen zijn uitgerust met een sportcomputer waarop je jouw trainingstijd, snelheid, weerstand en hartslag kan volgen. We hebben zelfs hometrainers met Bluetooth-functie in ons gamma om alle informatie meteen naar je smartphone te sturen.


5. Gewicht

Gewicht hometrainerHet gewicht van je hometrainer is heel belangrijk. Hoe zwaarder het toestel, hoe stabieler je erop zal trainen. Maar als je na iedere work-out je toestel moet opbergen dan is een hoog gewicht misschien minder handig. Denk er dus aan wanneer je een hometrainer koopt.


6. Lichaamslengte

Lichaamslengte op hometrainerJe houding tijdens de training moet natuurlijk goed zijn. Ben je vrij groot of eerder klein? Kies zeker een hometrainer met een verstelbaar zadel dat voldoet voor jouw lichaamslengte. Trainen er verschillende mensen op het toestel? Zorg dan voor een hometrainer die makkelijk aanpasbaar is.


7. Belastbare gewicht

Belastbaar gewicht hometrainerWe zeiden al dat het gewicht van de hometrainer belangrijk is, maar ook je eigen gewicht bepaalt mee je keuze. Ben je zelf wat zwaarder, ga dan zeker voor een toestel met voldoende belastbaar gewicht zodat je comfortabel kan trainen.


Hometrainer voor revalidatie

Omwille van de beperkte belasting van je spieren en gewrichten is een hometrainer het perfecte toestel om in beweging te blijven of om te herstellen na een kwetsuur of operatie. Ook voor een hometrainer voor revalidatie ben je bij Fitnessking aan het juiste adres.

Hometrainer 2de hands kopen

Bij Fitnessking hebben we een ruim aanbod aan hometrainers tegen een voordelige prijs. Wij verkopen eveneens onze stockmodellen aan interessante prijzen, maar je kan ook je hometrainer 2de hands kopen. Bekijk onze voorraad op de website of kom langs in onze showroom.

Ruime keuze aan hometrainers in onze showroom

De keuze in hometrainers is enorm. Of je gewoon een beetje fit wil blijven, of echt intensief gaat trainen, wat de beste hometrainer is voor jou hangt in grote mate af van je wensen en voorkeuren. Hulp nodig bij jouw keuze? Contacteer ons voor deskundig advies. In onze ruime showroom kan je de verschillende hometrainers uit ons aanbod meteen testen.

Wij hebben binnen ieder budget en voor ieder type sporter een passende fiets hometrainer. Van de rechttoe rechtaan fiets tot de geavanceerde hometrainer met een scala aan functies, trainingsprogramma’s en monitormogelijkheden.

Ontdek onze top 5 beste hometrainers.

Onze beste hometrainers

Heb je nog wel hulp nodig bij je keuze of wil je graag even testen, kom dan vrijblijvend langs is onze grote showroom voor professioneel advies op maat.

Bezoek onze showroom

Meest gestelde vragen over hometrainers

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

Een hometrainer kiezen voor thuis kan dus soms uitdagend zijn. Daarom zetten we de beste hometrainers voor thuis even op een rijtje:

DC Athletics ATX 3.0
Flow Fitness DHT500
Flow Fitness DHT 2500i
BRX-3000
D.C. Athletics Golf A.C.C

Fietsen is een uitstekende cardiotraining. Het kan de gezondheid van uw hart en longen stimuleren, de bloeddoorstroming verbeteren, spierkracht opbouwen en uw stressniveau verlagen.

Bovendien kunt u er ook vet mee verbranden, calorieën verbranden en gewicht mee verliezen.

De goedkoopste hometrainers starten aan 349 euro en de prijzen stijgen van hometrainers voor thuisgebruik naar professionele hometrainers voor fitnesscentra. Kijk gerust naar onze selectie van beste hometrainers in 2022.

Wat zijn de voordelen van een hometrainer?

De keuze in hometrainers is enorm. Of je gewoon een beetje fit wil blijven, of echt intensief gaat trainen, wat de beste hometrainer is voor jou hangt in grote mate af van je wensen en voorkeuren. Bovendien is dit toestel redelijk compact terwijl je er toch op alle niveaus op kan trainen. Het zijn maar enkele van de voordelen van een hometrainer.

Een hometrainer is zeer gezond voor het lichaam. Het kan onder andere helpen om:

  • Cardio te verbeteren
  • Spieren te trainen
  • Uw stress te verlagen
  • Goed voor uw gewrichten

Hoe hometrainer gebruiken?

Iedereen die kan fietsen, kan dus ook sporten. Voor mensen met rugproblemen zijn zelfs speciale hometrainers ontworpen waarbij je nog comfortabeler zit. Bij Fitnessking hebben we hometrainers in huis voor ieder doel. Zo bieden we onder andere modellen aan van topmerken als Kettler, Tunturi, Matrix en Life Fitness en Technogym.

Wanneer hometrainer smeren?

Een hometrainer heeft onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Maar wanneer een hometrainer smeren? Dat hangt natuurlijk af van de intensiteit waarmee je het toestel gebruikt. Bij intensief gebruik doe je dat wekelijks, anders is een maandelijkse smeerbeurt voldoende. Bij Fitnessking hebben we speciale smeermiddelen voor je hometrainer.

Hometrainer versus spinningfiets

Hou je van intensieve duurtrainingen of wil je je fietsprestaties aanzienlijk verbeteren? Dan heb je de keuze tussen een hometrainer versus spinningfiets. Laat je goed adviseren over de beste keuze in functie van jouw doelstellingen, dan geniet je gegarandeerd het meest van je aankoop.

Heb je nog vragen over de aankoop van je nieuwe hometrainer? Bel of mail ons gerust, wij helpen je graag verder! Of misschien heb jij je zinnen gezet op ander toestel, zoals een loopband, crosstrainer, spinningfiets, roeitrainer, High Intensity Training of een ligfiets? Ook voor deze toestellen kan je bij Fitnessking terecht!

Een hometrainer kiezen voor thuis kan dus soms uitdagend zijn. Daarom zetten we de beste hometrainers voor thuis even op een rijtje:

DC Athletics ATX 3.0 Flow Fitness DHT500 Flow Fitness DHT 2500i BRX-3000

" } }, { "@type": "Question", "name": "Is een hometrainer goed om af te vallen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Fietsen is een uitstekende cardiotraining. Het kan de gezondheid van uw hart en longen stimuleren, de bloeddoorstroming verbeteren, spierkracht opbouwen en uw stressniveau verlagen.

Bovendien kunt u er ook vet mee verbranden, calorieën verbranden en gewicht mee verliezen. } }, { "@type": "Question", "name": "Hoeveel kost hometrainer?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "

De goedkoopste hometrainers starten aan 349 euro en de prijzen stijgen van hometrainers voor thuisgebruik naar professionele hometrainers voor fitnesscentra. Kijk gerust naar onze selectie van beste hometrainers in 2022.

" } }, { "@type": "Question", "name": "Wat zijn de voordelen van een hometrainer?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De keuze in hometrainers is enorm. Of je gewoon een beetje fit wil blijven, of echt intensief gaat trainen, wat de beste hometrainer is voor jou hangt in grote mate af van je wensen en voorkeuren. Bovendien is dit toestel redelijk compact terwijl je er toch op alle niveaus op kan trainen. Het zijn maar enkele van de voordelen van een hometrainer." } }, { "@type": "Question", "name": "Hoe gezond is een hometrainer?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text":"Een hometrainer is zeer gezond voor het lichaam. Het kan onder andere helpen om:

Cardio te verbeteren Spieren te trainen Uw stress te verlagen Goed voor uw gewrichten"} }] }