Roeitrainers

Een roeitrainer is het ideale fitnesstoestel voor een stevige work-out. Het is een populair toestel omdat het je een erg veelzijdige training biedt, waaronder cardiotraining. Armspieren, buikspieren, vetverbranding of uithoudingsvermogen verbeteren, een roeitrainer kopen is een goede investering voor je lichaam. Je kan steeds 15 verschillende roeitrainers uittesten in onze grote showroom.

Populair:

Producten filteren

Sorteren Op:

Filter Producten

Resultaat 1–15 van de 35 resultaten wordt getoond

  • 30 Dagen gratis terugsturen
  • Betaal achteraf of in termijnen
  • Fysieke winkel in Dendermonde

Roeitrainer kopen? Ruime keuze bij Fitnessking!

Roeitrainer kopen: welke types?

Roeitrainers bestaan in alle vormen en prijsklassen. Wil je een roeitrainer kopen, dan moet je in de eerste plaats een keuze maken voor het type toestel dat best aan je wensen voldoet.

Gewicht

Vooreerst is het belangrijk te kijken naar het gewicht. Een goede roeitrainer weegt doorgaans vrij zwaar. Dit komt omdat er dan minder plastic is gebruikt, waardoor de machine geschikt is om lang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik. Voor je eigen roeitrainer thuis heb je overigens wel wat ruimte nodig. Om plaats te besparen, zijn er ook inklapbare roeiers.

Weerstand

Daarvoor moet je rekening houden met het soort weerstand die je roeitrainer biedt. We zetten de mogelijkheden even voor je op een rij:

  • Roeitrainers met magnetische weerstand: je toestel wordt aangedreven door een vliegwiel. De afstand van een magneet tot het vliegwiel bepaalt de weerstand. Die kan je manueel instellen. Bij duurdere toestellen gebeurt die instelling elektronisch.
  • Toestellen met luchtweerstand: bij de roeibeweging gaat er lucht door de roeitrainer. Hoe intensiever je traint, hoe meer lucht er door het toestel gaat en hoe groter de weerstand. Door het aanzuigen en vrijlaten van lucht maken deze toestellen iets meer geluid dan de andere modellen.
  • Waterweerstand: net als bij luchtweerstand is het de intensiteit van de roeibeweging die de weerstand bepaalt. Roeitrainers met waterweerstand zijn doorgaans duurder dan andere modellen maar ze benaderen het meest de natuurlijke beweging. Ze zijn ook zwaarder wat de stabiliteit ten goede komt.
  • Modellen met hydraulische weerstand: tenslotte zijn er ook roeitrainers met hydraulische weerstand op de markt. Deze toestellen werken een beetje anders. In iedere arm wordt een cilinder met gas Door de stand van de cilinder te veranderen pas je de weerstand aan. De armen van dit type gaan bij het roeien breed uit. Een roeitrainer met hydraulische weerstand is meestal iets korter, maar door de brede armen heb je er toch meer ruimte voor nodig.

Roeitrainen op het hoogste niveau

Professionele roeiers zijn helemaal verknocht aan hun roeiapparaat als training. Maar ook voor jou kan een roeitoestel een goede uitkomst zijn. Met roeien versterk je je spieren en bouw je uithoudingsvermogen op. Het is bovendien een efficiënte manier om calorieën en vet te verbranden. Een halfuurtje op je roeiapparaat en je verbrandt algauw 280 calorieën.

Koppel je daar nog een wedstrijdelement aan vast, dan gaat het nog sneller. Weet je van jezelf dat je een sociale sporter bent? En dat je een competitief element nodig hebt om de discipline op te brengen om –ook thuis- te sporten? Kies dan voor een roeiapparaat, waarbij je op de monitor kan instellen dat je tegen de computer of tegen je eerdere roeiresultaten roeit.

Hulp nodig bij je keuze?

De keuze voor een roeitoestel hangt voor het grootste deel af van jouw persoonlijke wensen en doelstellingen. Zo kunnen jouw lengte en lichaamsgewicht al een invloed hebben op je keuze. Onze toestellen zijn uitgerust met een sportcomputer om tijd, afstand, weerstand en eventueel ook hartslag te volgen. Hoe gesofisticeerder de roeitrainer, hoe meer mogelijkheden. Bekijk in ieder geval de kwalitatieve Kettler roeitrainers en Matrix roeitrainers in ons gamma!

Bij Fitnessking helpen we je graag met je keuze. Ben je op zoek naar professioneel advies of wil je een van de toestellen testen in onze ruime showroom? Neem vrijblijvend contact op met ons of kom langs voor informatie en een toestel op maat. Ook voor andere fitnesstoestellen zoals: loopbanden, hometrainers, crosstrainers, spinningfietsen, High Intensity Training en ligfietsen kan je bij Fitnessking terecht!

Bezoek onze showroom

Veel gestelde vragen

BH Cardiff R370 D.C. Athletics Club Rower 1.0 BH Aquo R308 Apollo V" } },{ "@type": "Question", "name": "Waar moet je opletten bij aanschaf roeitrainer?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Bij het kopen van een roeitrainer moet je letten op verschillende zaken zoals: Type weerstand: magnetisch, lucht, water… Gewicht: zware toestellen zijn meer rigide maar ook zwaar om te verplaatsen Plaats: meet zeker de beschikbare ruimte die je nodig hebt voor uw toestel" } },{ "@type": "Question", "name": "Welke roeitrainer voor beginners?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De beste roeitrainers voor beginners zijn: Hammer Pro Force Tunturi Competence R20 DC Athletics Club Rower 1.0" } },{ "@type": "Question", "name": "Is een roeitrainer goed om af te vallen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Met een training op een roeitrainer verbrand je al gauw 500 tot 1000 Kcal per uur. Dat hangt wel af van je lichaamsbouw en de intensiteit waarmee je roeit, over het algemeen is roeien één van de beste cardio trainingen!" } }] }