Ligfietsen

Je ziet ze steeds vaker op straat, de ligfietsen. Deze comfortabelere manier van fietsen laat je toe om met minder inspanningen, hogere snelheden bij lagere luchtweerstand te bereiken. Een nadeel is dat je te midden van het verkeer minder opvalt, omdat je zo laag zit. Het vergt ook wat extra training om goed op- en af te stappen op een ligfiets en om vlot te starten. Die nadelen gaan dus niet op voor de hometrainer ligfiets. Een ligfiets kopen is daarom een goede oplossing.

Populair:

Producten filteren

Sorteren Op:

Filter Producten

Toont alle 5 resultaten

  • 30 Dagen gratis terugsturen
  • Betaal achteraf of in termijnen
  • Fysieke winkel in Dendermonde

Ligfiets kopen? Bij Fitnessking kan je terecht!

Fietsen in alle comfort

Fietsen is één van de meest populaire manieren om te sporten. Je verbrandt vet, werkt aan je algehele conditie en je doorbloeding verbetert. Eigenlijk kan iedereen fietsen en dus ook sporten. En met een hometrainer thuis, heb je geen enkel excuus meer om niet aan beweging te doen.

Door te fietsen belast je jouw lichaam minimaal. Maar voor sommige mensen is langdurig op een fiets zitten om intensief te sporten, toch te belastend voor rug en/of knieën. Daarom zijn er nu ook zitfietsen en ligfietsen op de markt.

Zitfiets of ligfiets hometrainer?

Op een hometrainer zitfiets neem je een meer ergonomische houding, wat zorgt voor een goede doorstroming van de bloedvaten. Ook op- en afstappen van een zitfiets hometrainer gaat makkelijk dan van een gewone hometrainer. Je kan je eigen zitfiets fitness zo comfortabel maken als je zelf wilt. De zitting, rugleuning en afstand tot de pedalen kan je bij de meeste modellen immers volledig zelf instellen en op maat aanpassen.

Op een ligfiets fitness je nog comfortabeler dan vanuit een lekkere zetel. Sommige modellen hebben een ademende rugsteun, die zich helemaal aan je rug aanpast, voor een optimale ondersteuning van je wervelkolom. Dat is pas een comfortabele fitness ligfiets! Lig je gemakkelijk? Laat je benen dan maar het werk doen en fiets je fit!

De basisvoorwaarden waar een goede hometrainer voor thuisgebruik aan moet voldoen, gaan uiteraard ook op voor de zitfiets en ligfiets. Kom gerust eens langs bij Fitnessking voor deskundig advies, ook voor: loopbanden, hometrainers, crosstrainers, spinningfietsen, roeitrainers en HIT toestellen.

Wat onze klanten vragen:

Een ligfiets kan je al kopen vanaf €789. Ben je op zoek naar een professioneel apparaat? Kijk dan naar de ligfiets van BH Fitness.

Het beste toestel, voldoet aan al jouw verwachtingen aan de beste prijs. Wij kiezen daarvoor de Ligfiets – Tunturi Comfort Bike Competence F20R die prijs kwaliteit zéér goed is.

Welke spieren train je met een ligfiets?

Het grote voordeel is dat je met dit toestel jouw hamstrings, buik-, bil- en heupspieren extra traint vergeleken met een hometrainer. Natuurlijk zijn de beenspieren de spieren die voornamelijk gebruikt worden tijdens het trainen met een ligfiets.

Ligfietsen is over het algemeen meer comfortabel dan een hometrainer. Ook train je je buik en bilspieren extra hard met behulp van een ligfiets.

Normaal gezien train je met fietsen vooral je hamstrings en quadriceps. Met ligfietsen lig je meer horizontaal en duw je automatisch meer vanuit je billen. Het is daarom beter om je billen te verstevigen dan een hometrainer.