Crosstrainers – Onderhoud / Montage / Defecten

Levensduur verlengen

– De hoofdstang zit vast met bouten, zorg er voor dat de bouten altijd stevig zijn aangedraaid. Indien de bouten niet vast genoeg meer zijn , kan dit een krakend geluid veroorzaken tijdens het gebruik.

– Alle bewegende delen die gemonteerd zijn aan het frame van het toestel dienen elke 6 maanden gesmeerd te worden. Dit kan met siliconenvet. 

– Na gebruik dient het toestel schoongemaakt te worden met een licht vochtige doek. Wanneer het zweet niet tijdig wordt verwijderd, kan er roestvorming ontstaan.

– Indien de crosstrainer over rails beschikt waar wieltjes overheen rollen, dan dienen deze rails iedere maand te worden ingevet.  Dit kan met siliconenvet.

– Plaats de crosstrainer niet buiten of in vochtige ruimtes, de luchtvochtigheid kan schade toebrengen aan het toestel.

 

Montage

Ontbrekende onderdelen: Indien u denkt dat bepaalde onderdelen ontbreken in uw pakket, controleer dan zorgvuldig het piepschuim en het toestel zelf. Sommige onderdelen (bouten, schroeven, etc.) zitten al bevestigd aan/in het toestel.

Foutmelding: Let er op dat alle kabels voorzichtig worden bevestigd. De aluminium pootjes zijn zeer gevoelig en deze dienen recht te blijven. Krijgt u een foutmelding na de montage van uw crosstrainer? Dan dient u deze aluminium pootjes weer recht te buigen, dit laat de foutmelding mogelijk verdwijnen.

Inbusbouten: In de hoofdstang van crosstrainers zitten inbusbouten, zorg ervoor dat de inbussleutel goed in de bout zit voordat u kracht op de sleutel zet. Op deze manier voorkomt u dat de kop van de inbusbout wordt doorgedraaid.

 

Defecten

Piepende crosstrainer: Smeer eerst alle bewegende onderdelen in met siliconenvet. Het kan ook zo zijn dat een schroef te vast of te los aangedraaid is, hierdoor ontstaat er frictie en dus een piep. Wanneer dit het geval is, probeer erachter te komen waar de piep precies vandaan komt en draai deze schroef dan iets losser of vaster. De schroeven dienen op zo’n manier aangedraaid te zijn dat ze altijd met de hand weer los te krijgen zijn.

Geen weerstand: Controleer allereerst of u het motortje kunt horen draaien. Het motortje hoort u heel kort draaien wanneer u de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoort u het motortje draaien, dan is alle elektronica in orde, maar is de V-riem er waarschijnlijk afgelopen. U kunt dan vervolgens de behuizing openen en de V-riem er weer op leggen. Wanneer u het motortje niet hoort draaien kan het zijn dat het motortje of het display defect is. Controleer dan allereerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Wanneer de kabel nog goed gemonteerd is, zal het display vervangen moeten worden. Wanneer dat nog geen oplossing biedt dan zal het motortje vervangen moeten worden.

Tikkend geluid: Het kan zijn dat het vliegwiel (in de behuizing) tegen een kabeltje aan komt bij elke trapbeweging. Dit is wellicht storend maar zal geen permanente schade aan uw crosstrainer aanbrengen. Om dit op te lossen opent u de behuizing en verlegt u het kabeltje, of u kunt het vastmaken met een kabelbinder.

Waar sluit ik de adapter aan: De adapter dient te worden aangesloten bij een achteraan gedreven crosstrainer aan de achterzijde van uw crosstrainer, helemaal beneden. Plaats deze dus niet in een willekeurig gat in het display.

Bij een vooraan aangedreven crosstrainer aan de voorzijde van uw crosstrainer, helemaal beneden. Plaats deze dus niet in een willekeurig gat in het display.

Gebruik steeds de meegeleverde adapter, bij gebruik van een andere adapter is er schade aan het toestel mogelijk.