SPRING DEALS BIJ FITNESSKING!

Waarop letten bij het kiezen van een loopband?

6.11.2019
Waarop letten bij het kiezen van de juiste loopband?

Wil je in conditie blijven, trainen voor een doel of afvallen? Dan is een loopband kopen de ideale oplossing. En zeker nu de dagen donkerder en frisser worden hoef je niet meer naar buiten om je sport te beoefenen. Maar het aanbod aan toestellen is groot en niet alle merken en verkopers staan garant voor topkwaliteit. Fitnessking wil dat jouw toestel helemaal aan je wensen voldoet zodat je er jarenlang plezier aan kan beleven. We vertellen je dus graag waarop je moet letten bij het kiezen van een loopband.

De voordelen van een fitness loopband

Lopen in de frisse lucht is natuurlijk een fijne ervaring. Maar toch biedt een loopband veel voordelen ten opzichte van lopen op straat. Een praktisch voordeel is alvast dat je niet meer afhankelijk bent van daglicht om veilig een toertje te joggen.

En tegelijk kan ook het weer je niet van je sport weerhouden. Sporten op een loopband doe je wanneer jij het wil. En er zijn nog voordelen die je kunnen overtuigen om voor een loopband te kiezen. Zo is de demping van het loopvlak beter dan de demping op straat waardoor je gewrichten minder worden belast. Moet je zelf oppassen voor gevoelige gewrichten, dan let je dus best op de demping van de loopband. Kies daarom voor onze DC Athletics Performance 7.0 loopband.

Hou je van lange trainingen? Dan raden we je aan om een loopband met een breed loopvlak te kiezen. Tijdens duurtrainingen zal je steeds comfortabeler lopen op een breed vlak. Neem nu de Finnlo Technum IV USB met een loopvlak van 51 cm breed en 140 cm lang. Op zo’n toestel loop je gegarandeerd langer.

De juiste loopband kiezen

Naast demping en loopvlak zijn er natuurlijk nog zaken waarmee je rekening houdt wanneer je een loopband kiest. Alle loopbanden bij Fitnessking zijn standaard uitgerust met een sportcomputer om je prestaties te volgen. Maar hou je graag alles in detail bij op een computer of smartphone dan kan een toestel met bluetooth zeker een meerwaarde voor je hebben. Zo heeft de Horizon Elite T7.1 alle technologie in huis om je prestaties te delen met andere apparaten. En dankzij de Passport Mediaspeler kunnen je favoriete beelden op een scherm worden weergegeven, aangepast aan jouw training!

Wanneer je een loopband kiest voor intensieve en lange trainingen dan moet je uiteraard ook rekening houden met de kracht van de motor. Het spreekt voor zich dat een sterke motor zoals die van de DC Athletics Trail Blazer uitnodigt tot uren trainingsplezier. Bovendien is een sterke motor doorgaans stiller dan een zwakker exemplaar omdat die niet op volle kracht moet draaien.

Tenslotte speelt ook het gewicht van het toestel een rol. Hoe zwaarder het toestel, hoe stabieler het zal blijven staan wanneer je erop loopt. Een mooi voorbeeld is de Tunturi Platinum PRO 3.0 PK die uiterst stabiel blijft tijdens lange trainingen. Heb je echter geen vaste plaats voor je loopband en moet je hem regelmatig verplaatsen dan kan je kiezen voor een lichter toestel, zonder dat je daarbij aan kwaliteit hoeft in te boeten. Zo biedt de Kettler Track S4 alle voordelen van een professionele loopband en is hij makkelijk te verplaatsen. Dit toestel is intussen niet langer leverbaar.

Wil je meer ondersteuning bij het kiezen van een loopband? Kom je liever zelf eens testen en vergelijken? Dan ontvangt Fitnessking je graag in de ruime toonzaal waar al onze toestellen staan en waar onze medewerkers je begeleiden met professioneel advies.