Waarop letten bij het kiezen van een hometrainer?

8.06.2020
Welke hometrainer kiezen?

Je wil meer gaan bewegen, een sportief doel bereiken of je zoekt een toestel waarmee je optimaal kan revalideren na een operatie of kwetsuur? Dan is een hometrainer een uitstekende keuze! Maar het aanbod is heel erg groot en dat maakt het niet makkelijk om de juiste beslissing te nemen. Dus waarop letten bij het kiezen van een hometrainer? Fitnessking geeft je graag wat tips & tricks.

Welke hometrainer kiezen?

Om er zeker van te zijn dat het toestel dat je koopt helemaal bij jouw wensen en noden past is het belangrijk om stil te staan bij enkele aandachtspunten:

  • Wat is het doel van de training? Ben je aan het revalideren, gebruik je de hometrainer om je fysieke conditie te onderhouden of heb je een sportief doel voor ogen?
  • Train je alleen of zijn er meerdere gebruikers? M.a.w. moet de hometrainer makkelijk aanpasbaar zijn aan verschillende personen?
  • Krijgt het toestel een vaste plek in huis of moet het vlot verplaatsbaar zijn?
  • Wil je je trainingen en vorderingen volgen op computer, eventueel gekoppeld aan een smartphone of tablet?

Al deze vragen hebben een invloed op de keuze die je zal maken. En daarbij wil Fitnessking je graag helpen. Zo is voor iemand die zelf minder goed te been is een makkelijke opstap doorslaggevend bij de keuze, zonder daarbij de instelbaarheid op de eigen lichaamsbouw uit het oog te verliezen.

Wie het toestel na gebruik opbergt of graag regelmatig in een andere kamer traint kiest best een model dat werd uitgerust met transportwieltjes. Sport je wel eens voor televisie, dan heb je baat bij een stille aandrijving (met V-snaar).

Wil je een hometrainer kiezen voor intensief gebruik, dan is het goed om de mogelijkheden van de bijgeleverde sportcomputer te bekijken. Want hoe interactiever de console, hoe meer plezier je uit je training haalt. Hou je van lange duurtrainingen? Let dan zeker op het gewicht van het toestel. Hoe zwaarder de hometrainer, hoe stabieler. En dat is comfortabel bij langere trainingen.

Kwaliteit primeert

Welke keuze je ook maakt, het spreekt voor zich dat je meer haalt uit een hometrainer die je de nodige kwaliteit biedt. Zo zal het vliegwiel van een goed toestel stiller en zachter draaien dan dat bij een heel goedkoop exemplaar. Je bewegingen zullen vlotter lopen waardoor je minder belasting van pezen en gewrichten krijgt.

Bij Fitnessking werken we enkel met merken waarvan we zeker zijn dat ze de hoogste kwaliteit standaarden halen. En omdat we zeker willen zijn dat je een toestel kiest dat echt bij je past nodigen we je graag uit in onze nieuwe, extra grote showroom waar je de toestellen zelf uitgebreid kan testen.

Wil je meer informatie en advies bij de aankoop van een hometrainer? Of ben je op zoek naar professionele hulp bij het kiezen van het juiste toestel? Kom gerust langs of neem vrijblijvend contact met ons op.