SPRING DEALS BIJ FITNESSKING!

Roeitrainer vs Crosstrainer: Welke past het best bij jouw fitnessdoelen?

30.01.2024
5 min

Voor zowel beginnende- als ervaren sporters kan de keuze tussen een roeitrainer en een crosstrainer soms lastig zijn. Ze zijn namelijk beide gericht op cardio en er zijn veel mensen die niet weten wat ze doen en wat de verschillen zijn. Op deze pagina lees je meer over deze 2 toestellen.

Roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnessapparaat dat de roeibeweging simuleert. Het omvat een zitgedeelte, voetsteunen en een handvat dat verbonden is met een weerstandssysteem. Door de hendel naar achteren te trekken en de benen te gebruiken, biedt het een effectieve full-body workout met weinig impact op de gewrichten.

Voordelen van een roeitrainer

  • Weinig impact op gewrichten: De glijdende beweging van een roeitrainer zorgt voor een minimale impact op de gewrichten, waardoor het geschikt is voor mensen met blessures/gewrichtsproblemen.
  • Uitstekende Uithoudingsvermogentraining: Door de combinatie van kracht en uithoudingsvermogen is roeien op een roeitrainer ideaal voor het verbeteren van je fitheid.

Waarom kiezen voor een roeitrainer?

Een roeitrainer is een uitstekende keuze voor een complete en efficiënte workout. Door zowel het bovenlichaam als de benen te trainen, biedt het een volledige lichaamsbeweging die zowel effectief als tijdsbesparend is. Roeien op een roeitrainer bevordert cardiovasculaire gezondheid, verbrandt calorieën, en heeft een lage impact op gewrichten, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, van beginners tot gevorderde sporters.

Crosstrainer

Een crosstrainer is een apparaat waarbij je op twee loopplanken staat. Deze loopplanken zijn aan een vliegwiel bevestigd voor de weerstand. Daarnaast zitten er hendels aan de loopplanken. Deze hendels pak je met je handen vast. Ga je trainen dan beweeg je zowel je armen als benen. De beweging is vergelijkbaar met langlaufen.

Voordelen van een crosstrainer

  • Volledige lichaamsbeweging: Een crosstrainer betrekt zowel de boven- als onderlichaamsspieren, wat resulteert in een volledige lichaamsworkout.
  • Hoge calorieverbranding: Het gebruik van meerdere spiergroepen op een crosstrainer leidt tot een efficiënte calorieverbranding, wat gunstig is voor gewichtsverlies.
  • Variabale trainingsopties: Crosstrainers hebben vaak voorgerprogrammeerde trainingsopties en intervalprogramma’s, waardoor je je routine kunt variëren en uitdagingen kunt toevoegen.

Waarom kiezen voor een crosstrainer?

Kiezen voor een crosstrainer biedt diverse voordelen, waaronder een full-body workout die zowel armen als benen betrekt. Met een hoge calorieverbranding en minder belasting op gewrichten in vergelijking met andere fitnessapparaten, bevordert de crosstrainer gewichtsverlies en verbetert het de cardiovasculaire gezondheid.

Keuze maken

Nu je beide toestellen beter kent, kan je een keuze maken tussen beide. Bij het maken van je keuze kan je ook kijken op Fit voor Alles. Op deze website vindt je veel informatie over home- en crosstrainers. Ook in onze showroom helpen we u graag verder.