Fitness inrichten voor onderwijsinstellingen

Fitnessking verkoopt ook fitnesstoestellen voor professionals, zoals fitnessclubs, sporthallen, sportclubs, hotels en bedrijven met een eigen fitnessruimte. Ook topkinesisten, sportartsen en podologen vertrouwen op Fitnessking. Elk project heeft een persoonlijke aanpak en advies nodig, daarom gaan onze projectmanagers zeer nauw met je samenwerken. Hoe gaan we precies tewerk voor een fitness voor onderwijsinstellingen?
 1. Kennismaking en bespreking van de wensen, ter plaatse of digitaal
 2. Ontwerpen van een 3D-plan
 3. Bespreking en bijsturen van het plan in samenspraak met jou
 4. Finale 3D plan maken
 5. Datum inplannen voor montage en levering
 6. Inrichten van de ruimte en plaatsen toestellen
 7. Uitleg van de werking en onderhoud van toestellen
 8. Permanente helpdesk met snelle communicatie

Inrichting van een fitnessruimte in uw school of onderwijsinstelling

Bij Fitnessking hebben wij een uitgebreid aanbod aan verschillende fitnesstoestellen, van krachttoestellen tot cardio-apparatuur voor scholen. Een fitnessruimte op hogeschool of een universiteit wordt steeds vaker geapprecieerd.

Studenten ervaren (zeker tijdens de examenperiodes) aanzienlijk wat stress, en ook docenten of medewerkers van een onderwijsinstellingen kampen soms met de nodige spanningen. En daarbij kunnen fitnesstoestellen soelaas bieden. Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat bevordert de studieprestaties. Bekijk dus onze professionele fitnessapparatuur voor scholen zoals loopbanden of crosstrainers.

Fitnessking helpt je bij het ontwerpen en inrichten van een fitnessruimte op school, hogeschool of universiteit.

Fitnesstoestellen voor onderwijsinstellingen

De voordelen van fitness voor onderwijsinstellingen

Een fitnessruimte of sportschool inrichten in uw school of onderwijsinstelling kan heel wat voordelen bieden. Zowel op vlak van mentale en fysieke gezondheid, als op vlak van recreatie en sociale interactie draagt fitness bij aan een betere levensstijl.

 • Mentale gezondheid: we weten allemaal dat studeren een portie stress met zich kan meebrengen. Ook de leerkrachten en medewerkers ondervinden soms spanning. Regelmatig sporten kan dit gevoel aanzienlijk verminderen. Bovendien kan lichaamsbeweging afgifte van endorfines stimuleren, wat voor een gelukkig en ontspannen gevoel zorgt.
 • Fysieke gezondheid: hier moeten we geen tekeningetje bij maken. Sporten is gezond voor je lichaam. Het versterkt je spieren en houdt je lichaam fit. Bovendien stimuleert sporten bij velen ook gezonde eetgewoontes.
 • Sociale contacten: in de fitnessruimte kunnen studenten of collega’s contacten leggen. Dat kan zijn door aanmoedigingen, maar ook door een gezellige babbel. Samen sporten creëert een soort van samenhorigheid, waardoor de fitnessruimte dus als een soort ontmoetingsplaats kan dienen.
 • Verbeterde studieresultaten: het is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging de cognitieve functie kan verbeteren. Dat betekent dat wanneer studenten af en toe gaan sporten, ze zich beter kunnen concentreren tijdens het studeren en dus ook beter gaan presteren.

Een sportschool inrichten in een onderwijsinstelling is dus zeker de investering waard. Het bevordert de prestaties van personeel en studenten, maar geeft ook de algemene ervaring over de school een boost.

Fitnessruimte ontwerp voor onderwijsinstellingen

We snappen dat het lastig is om een ruimte om te toveren tot fitnessruimte met de nodige fitnessapparatuur. Daarom helpen onze ervaren medewerkers je met het ontwerp. Wij maken voor jou een 3D-ontwerp op maat. Op basis van jouw grondplan en behoeften creëren wij een virtueel beeld van de ruimte en de toestellen.

Onze plannen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe de fitnessruimte in de school er zal uitzien. Je ontvangt van ons een 2D- en een 3D tekening, en indien mogelijk ook een 3D-video van de fitness met alle fitnessapparatuur. We bezorgen je die tijdig, zodat je ons de nodige feedback kan leveren. Die passen wij aan, zodat je uiteindelijk de fitness krijgt die volledig aan jouw wensen voldoet.

Dit alles doen we volledig vrijblijvend en zonder meerprijs. We doen dit met plezier!

Veelgestelde vragen

Welke apparaten moet een fitness hebben?

De fitnessapparatuur in een sportschool is heel uiteenlopend. Voor studenten zijn cardiotoestellen efficiënt om hun uithoudingsvermogen te stimuleren, maar ook om hun concentratie te verbeteren. Onze cardio-apparatuur voor scholen omvat onder andere loopbanden, roeimachines, crosstrainers of ligfietsen. Ook krachttoestellen zijn bevorderlijk voor de spieropbouw, wat last aan de rug, nek of schouders doet verminderen.

Wat is het beste cardio apparaat voor en schoolfitness?

De beste cardioapparatuur hangt af van de persoonlijke voorkeur, de doelen en het fitnessniveau. De populairste cardiotoestellen zijn de loopband, de roeitrainers, een lig- en airbike of crosstrainer.