Roeitrainers – Onderhoud / Montage / Defecten

Levensduur verlengen

– Ieder half jaar de bouten checken en indien nodig weer goed aandraaien.

– Na ieder gebruik dient het toestel schoongemaakt te worden met een licht vochtige doek. Wanneer het zweet niet tijdig wordt verwijderd kan er roestvorming ontstaan.

– Plaats de roeitrainer niet buiten, de luchtvochtigheid kan schade aan het toestel toebrengen. 

Montage

Ontbrekende onderdelen: Indien u denkt dat bepaalde onderdelen ontbreken in uw pakket, controleer dan zorgvuldig het piepschuim en het toestel zelf. Sommige onderdelen (bouten, schroeven, etc.) zitten al bevestigd aan/in het toestel.

Foutmelding: Let er op dat alle kabels voorzichtig worden bevestigd. De aluminium pootjes zijn zeer gevoelig en deze dienen recht te blijven. Krijgt u een foutmelding na de montage van uw roeitrainer? Dan dient u deze aluminium pootjes weer recht te buigen, dit laat de foutmelding mogelijk verdwijnen.

Inbusbouten: In vele roeitrainers zitten inbusbouten, zorg ervoor dat de inbussleutel goed in de bout zit voordat u kracht op de sleutel zet. Op deze manier voorkomt u dat de kop van de inbusbout wordt doorgedraaid.  

Defecten

Geen weerstand bij magnetische roeitrainers: Controleer eerst of u het motortje (indien aanwezig) hoort draaien. Het motortje hoort u heel kort draaien als u de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoort u het motortje draaien dan is alle elektronica in orde maar is de V-riem van het vliegwiel afgelopen. U kunt dan de behuizing openen en de V-riem er weer op leggen. Heeft de roeitrainer een motortje en hoort u deze niet draaien? Dan kan het motortje of het display defect zijn. Controleer dan eerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Als de kabel nog goed gemonteerd zit, dan zal het display vervangen moeten worden. Indien dat geen oplossing biedt dan zal het motortje vervangen moeten worden. 

 

Adapter

Waar sluit ik de adapter aan? De adapter dient te worden aangesloten aan de voorzijde van uw roeitrainer. Plaats deze dus niet in een willekeurig gat in het display.

Kan ik een andere adapter gebruiken voor het toestel? Gebruik enkel de meegeleverde adapter voor het toestel. Wanneer u een adapter gebruikt met een ander voltage/ampère dan kan dit tot defecten leiden.