Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Hoe de perfecte homegym samenstellen?

30.03.2022
De perfecte homegym samenstellen

Heb jij ook genoeg van de overvolle en zweterige sportscholen? Dan is een homegym bij je thuis installeren wel een goede optie. Maar een perfecte homegym maken op jouw maat kost veel tijd en moeite. Je moet namelijk zelf een samenstelling maken van alle toestellen die je zou willen en daarna zelf aankopen. Wij willen jou daar graag bij helpen. Hoe je deze ideale thuisfitness samenstelt, leggen we haarfijn uit in deze blog.

Perfecte homegym samenstellen

Eerst en vooral moet jij jezelf een aantal vragen stellen. Hoe groot is mijn beschikbare ruimte? Hoe fanatiek wil ik ermee bezig zijn? Wil je beginnen met krachttraining of wil jij je op cardiotraining focussen? Dit zijn allemaal zaken die je zou moeten weten alvorens je alle fitnessmateriaal voor thuis gaat aankopen. Wat je voorkeuren ook zijn, wij geven onze ingrediënten voor de perfecte thuisfitness.

Krachttoestellen voor jouw thuisgym

Wanneer je aan fitness denkt, is het vaak krachttraining dat als eerste bij de mensen naar boven komt. Hier is onze selectie krachttoestellen die jij zeker in jouw thuisfitness moet opnemen.

Dumbbells

Perfecte homegym samenstellen: dumbells

Eerst en vooral zijn er de dumbbells. Dit zijn ongetwijfeld één van de meest gekende en populaire krachttoestellen. Zij mogen dan ook niet ontbreken in jouw fitnessruimte. Met deze dumbells kan je oneindig veel oefeningen uitvoeren die het hele lichaam kunnen trainen. De Rubber Hexa Dumbbells set 1 – 10 kg is daar zeer geschikt voor. Deze set bestaat uit 10 paren dumbells en rollen niet weg als je ze op de grond legt. Als je nog een stapje verder wil gaan, kan je deze set ook uitbreiden met de Rubber Hexa Dumbbells set 12 – 20 kg . Het zou natuurlijk ook geen homegym zijn als je geen rek zou hebben om jouw dumbells op te bergen. Wij raden daarvoor het 3-Laags Dumbbell Rek van Tunturi aan.


Squat Rack

Perfecte homegym samenstellen: squat rack

Een squat rack of power rack mag zeker ook niet ontbreken in jouw thuisfitness. Dit toestel is zeer multifunctioneel en je kan er met heel wat verschillende attributen jouw spieren trainen. Wij raden de Inspire Power Cage FPC1 – Power Rack- Squat Rack aan. Deze Squat rack is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd met een aantal opties zoals een landmine, battle rope houder en een multi-grip optrekstang.


Halterstang set

Perfecte homegym samenstellen: halterstang set

Bij dit squat rack kan je dan ook een halterstang set bijvoegen. De Tunturi Olympische Tri-Grip halterstang set – 100 kg is zeer geschikt om die rol te vervullen. Een halter kan je natuurlijk ook zonder squat rack gebruiken, maar het is een zeer nuttige toevoeging. Bovendien is het veiliger om met zwaardere halters een power rack te gebruiken.


Halterbank

BH G310FD Bench

Een halterbank is ook essentieel in jouw ideale thuisfitness. Het is een compact toestel met zeer veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de dumbells en de halters gebruiken om op de halterbank alle spieren in jouw bovenlichaam te trainen. Wij raden daarom de BH G310FD Bench aan. Met deze bench kan jij jouw spieren in verschillende posities trainen dankzij zijn ergonomisch design.


Vloertegels

Rubberen vloertegels

Voor de veiligheid tijdens het sporten en jouw fitnesstoestellen thuis is het ook zeker aan te raden om rubberen vloertegels te installeren. Die gaan de vloer van jouw huis beschermen als er eens een dumbell of halter op de grond valt. Zo gaan ook de toestellen zelf langer meegaan als ze niet op een harde vloer vallen.


Cardiotoestellen voor jouw homegym

Naast een homegym voor krachtraining is cardiotraining natuurlijk ook van belang in jouw fitnessruimte. De selectie cardiotoestellen die wij aanraden, vind je hier:

Loopband

Perfecte thuisgym samenstellen: loopband

De loopband is uiteraard een van de meest gekende cardiotoestellen en mag dus ook niet ontbreken in jouw perfecte homegym. Je kan met een loopband variëren tussen een ontspannende wandeling en een intensieve duurtraining. De DC Athletics Start-2-Run loopband is ideaal voor beginners om trainingen op te bouwen, maar ook geschikt voor gevorderden die al een stapje verder willen gaan. Ze hebben namelijk verschillende ingebouwde programma’s die je eenvoudig kan volgen.


Hometrainer

Perfecte thuisgym samenstellen: hometrainerEen ander cardiotoestel dat in elke thuisfitness hoort, is een hometrainer. Dit toestel is ideaal om je algemene conditie en spierkracht op te bouwen. De DC Athletics ATX 3.0 hometrainer is een ideale hometrainer om intensief te gebruiken. Het heeft een lage instap met gelzadel en het ergonomische stuur geeft veel comfort.


Smart Spinningfiets

Als je van lange intensievere trainingen en intervaltrainingen houdt, is een spinningfiets zeker aan te raden voor jouw homegym. De Zbike van Zycle staat bekend als één van de beste spinningfietsen van het moment. Je kan deze fiets ook koppelen aan platformen als Zwift, Rouvy, Ride Social, Kinomap, Bkool en veel meer. Dit geeft nog een extra touch aan je trainingen plus de Zbike is de enigste in zijn klasse die de weerstand automatisch aanpast aan de hellingen. Wil je graag de Ronde van Vlaanderen rijden of liever een rit in de Tour, dit is allemaal mogelijk.


Crosstrainer

Horizon Syros 2.0 crosstrainer

Sport je thuis liever met een beperkte belasting voor je gewrichten? Dan is een crosstrainer wellicht een goede toevoeging aan jouw fitnessmateriaal voor thuis. Met een crosstrainer doe je een complete workout zonder je gewrichten al te veel te belasten. De Horizon – Syros 2.0 crosstrainer is dan een prima toestel om je crosstrainingen mee af te werken. Het toestel heeft allerhande programma’s en gaat zelf ook aangeven wat je moet doen, naargelang de doelstelling die je hebt ingesteld.


Roeitrainers

DC Athletics Club Rower 3.0

Degenen die voor kracht gaan, kiezen best voor een roeitrainer. Watergeremde toestellen zijn hier zeker aan te raden. Die zijn stil, comfortabel en heel stabiel. Wij raden de DC Athletics Club Rower 3.0 aan. Die is watergeremd en combineert ergonomie met comfort voor een all-round goeie ervaring.


 

 

 

 

 

Bezoek onze showroom

Nu is het aan jou om een selectie te maken. Afhankelijk van wat je doelstellingen precies zijn, stel jij jouw volmaakte homegym samen. Zij het met meer krachttoestellen of met meer cardiotoestellen, you choose! Je kan natuurlijk altijd vrijblijvend advies vragen aan onze experts of eens langskomen in de grootste showroom van de Benelux. Wij staan altijd paraat om jou te helpen om de beste fitnessruimte bij jouw thuis samen te stellen.