Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Beginnen met krachttraining

17.01.2022
Beginnen met krachttraining

Een strakker lichaam? Spiermassa opbouwen? Weerstand verbeteren? Er zijn verschillende redenen om te beginnen met krachttraining. Maar toch zijn er wel wat aandachtspunten voor wie het maximum uit zijn training wil halen en blessures wil voorkomen. We geven de belangrijkste tips graag mee in dit blogbericht.

Krachttraining: waarop letten?

In feite is krachttraining een vorm van trainen met verhoogde weerstanden. Met andere woorden: door gewichten te gebruiken zet je extra kracht op je spieren en bouw je spiermassa op. Wie wil starten met krachttraining moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de weerstand geleidelijk aan moet worden opgebouwd.

Gebruik je te snel te zware weerstanden, dan zal je je spieren eerder beschadigen dan opbouwen. Dat kan leiden tot kwetsuren en moet natuurlijk vermeden worden. Een schema kan je daarbij helpen, maar een krachtstation met aanpasbare weerstand is cruciaal.

Een schema laat je niet alleen toe om gelijkmatig op te bouwen, je bouwt er ook voldoende rustmomenten bij in. Je spieren moeten tussen de trainingen door namelijk herstellen. De echte spieropbouw gebeurt in rust. Zorg ook voor voldoende warm-up, bijvoorbeeld met enkele rekoefeningen, jumping jacks of touwtje springen.

Met krachttraining kan je werkelijk elke spiergroep aan bod laten komen. Je kan je training dus aanpassen aan de spiergroep die jij onder handen wil nemen. Het voordeel van een krachtstation is dat je met één toestel al die spieren traint. Je hoeft dus geen verschillende machines te kopen.

Krachtstation kopen

Ga je een krachtstation of homegym kopen, dan train je wanneer jij het wil, op elk moment van de dag, zonder rekening te moeten houden met de openingsuren van het fitnesscentrum. Bovendien heb je thuis geen last van pottenkijkers en train je rustig op jouw niveau en tempo.

Beginnen met krachttraining: DC Athletics Multigym M800De DC Athletics Multigym M800 is een voorbeeld van een krachtstation dat alles in huis heeft. Sterk, strak design, zware gewichtsblokken en tegelijk compact gebouwd. Het ideale toestel voor de thuisfitness. Met dit multifunctionele krachtstation kan je alle gewenste spiergroepen intensief trainen.


Krachttraining: BH Fitness G112X Multigym PlusDe BH Fitness G112X Multigym Plus past ook in dat rijtje. Het toestel is ontwerpen om met 14 verschillende oefeningen alle spiergroepen te trainen. Het ingenieus ontworpen zitje kan in de hoogte worden versteld zodat het voor iedereen comfortabel is. En het kan worden ingeklapt zodat het toestel makkelijk op te bergen is.


Starten met krachttraining: Finnlo Autark 6800 Home GymDe Finnlo Autark 6800 Home Gym is het neusje van de zalm. Een toestel voor intensief gebruik, met afzonderlijke legpress. Dit krachtstation is er voor de veeleisende sporter die op zoek is naar eindeloos veel mogelijkheden om aan krachttraining te doen.

Welk krachtstation best bij jou past hangt af van je wensen en je sportieve doelen. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren en de toestellen op voorhand zelf te testen. Dat kan in de grootste fitnesstoonzaal van de Benelux, bij Fitnessking in Dendermonde. Kom zeker langs voor deskundig advies en kies het toestel dat bij je past.

Bezoek onze showroom

Bij Fitnessking helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Op die manier beleef jij jaren plezier aan jouw krachtstation. Bekijk ons online aanbod kracht fitnesstoestellen of kom langs in de grootste fitnesstoonzaal van de Benelux en kom één van deze toestellen zelf testen.