Krachtstations

Jouw eigen home gym hebben wint aan populariteit, daarom zijn er veel mensen die een krachtstation kopen. Je hebt dan ook alles in huis voor een volledige work-out van jouw spieren, op elk moment van de dag.

Populair:

Producten filteren

Sorteren Op:

Filter Producten

Resultaat 1–15 van de 29 resultaten wordt getoond

  • 30 Dagen gratis terugsturen
  • Betaal achteraf of in termijnen
  • Fysieke winkel in Dendermonde

Wat is een krachtstation?

Een home gym of krachtstation is in feite een hele sportschool, maar dan compacter en bij jou thuis. Het is een toestel met tal van mogelijkheden om kracht en spieren op te bouwen en te onderhouden.

Waarop letten bij het kopen van een krachtstation?

Ga je een home gym kopen? Dan moet je natuurlijk wel rekening houden met een aantal zaken. In de eerste plaats kijk je naar je eigen doelstelling. Zoek je een krachtstation voor een volledige work-out of zijn er bepaalde spiergroepen die al je aandacht krijgen?

Bij Fitnessking adviseren we je graag over de beste keuze en zoeken we samen met jou naar je ideale toestel. Daarbij letten we uiteraard ook op hoe je het krachtstation zal gebruiken:

1. Steekgewichten

Het voordeel van steekgewichten is dat je snel het trainingsgewicht kan aanpassen, simpelweg door een pin te versteken. Het nadeel is echter dat de geïntegreerde gewichten moeilijker uit te breiden zijn, mocht je graag het trainingsgewicht verhogen.

2. Halterschijven

Losse halterschijven laten je toe om het trainingsgewicht heel nauwkeurig in te stellen. Trainingsgewicht veranderen duurt misschien iets langer dan bij steekgewichten, maar je bent vrijer in gewichtskeuze.

3. Maximum trainingsgewicht

Hoe zwaar wil je trainen op jouw home gym? Het maximum trainingsgewicht is bepalend voor jouw toestelkeuze. Met halterschijven kan je dat zelf kiezen, maar de schijven mogen het maximum toegelaten gewicht van het toestel niet overschrijden. Laat je dus goed adviseren voor je jouw keuze maakt.

4. Uitbreidbaarheid

Een groot voordeel van een krachtstation tegenover een ander fitnesstoestel is dat deze doorgaans uit te breiden zijn om meer oefeningen te doen. Je kan dus kiezen voor een basis waarop je later verder kan bouwen.

Zo breid je jouw home gym makkelijk uit met extra kabel grepen om andere spieren te trainen. Of je kiest voor een been unit die in jouw krachtstation wordt geïntegreerd. Met een losstaande of geïntegreerde preacher curl train je de bovenarmspieren en sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om een bokszak te hangen voor een meer dan complete krachttraining.

Een krachtstation voor thuis

Het is natuurlijk niet zomaar mogelijk om alle krachttoestellen uit de professionele fitness bij jou thuis te hebben maar met een goede home gym doe jij jouw work-out voortaan wel in je eigen vertrouwde omgeving. Ben je op zoek naar een krachtstation voor thuis? Laat je adviseren door de specialisten van Fitnessking.

De voordelen van een krachtstation

Een complete work-out voor al jouw spieren in één compact fitnesstoestel voor thuis. De ultieme krachttraining op ieder moment van de dag, zonder rekening te houden met de openingsuren van de sportclub.

Krachttraining zorgt niet alleen voor spieropbouw, je gaat er ook gewicht door verliezen en je brengt je lichaam helemaal in shape. De voordelen van een home gym zijn legio, net als de mogelijkheden!

Bezoek onze showroom

Meest gestelde vragen over krachtstations

Welke spieren train je met een krachtstation?

Spieren trainen is natuurlijk de basis van elk krachtstation. Welke spieren je precies wil trainen, dat bepaal je zelf! Ga je voor halters om arm-, borst- en buikspieren te trainen of gebruik je een leg unit voor sterke beenspieren? Of maak een combinatie voor een volledige work-out, met een krachtstation kan het allemaal!

Hoe ga ik van start met mijn krachtstation?

Met een home gym haal je heel veel vrijheid in huis. Hoe je jouw krachtstation wil gebruiken hangt helemaal af van wat jij wil gaan trainen. Je begint met een basis station en breidt dat uit volgens je eigen wensen.

Welke home gym kopen?

Bekijk onze top 5 home gyms:

Hoeveel kost een eigen gym?

Je kan een eigen gym al starten met enkele losse halters en een bankje. Dan ligt je startprijs zeer laag. Een home gym kan je ook extreem uitrusten met onze krachtstations en accessoires. Vaak gaan mensen een krachtstation kopen omdat het relatief weinig kost voor alles wat je er mee kunt doen.

Wat is een goede krachttraining?

Goede krachttraining hangt af per persoon. Wij raden aan om te beginnen met de belangrijkste spiergroepen en je eigen doelen. Zo kan je de juiste toestellen kopen om je doel snel te bereiken!

Welke oefeningen op krachtstation?

Krachtstations zijn enorm uitgebreid, hier kan je je borst, rug, armen en zelfs benen mee trainen. Het voordeel aan een krachtstation is dat het weinig plaats inneemt voor alles wat je er mee kunt doen.

Onze beste krachtstations

Fitnessking heeft een ruime keuze in krachtstations die je ook kan vinden in onze grote toonzaal. Ben je op zoek naar de home gym die best bij jouw wensen en eisen past? Laat je van A tot Z adviseren door onze professionals en neem vandaag nog contact met ons op.