Gratis verzending in Benelux boven €50! Eigen serviceteam, montage mogelijk! Levering op zaterdag mogelijk! 4,9/5 van 650+ Googlereviews

Afvallen met sporten: welke oefeningen zijn het meest effectief?

23.01.2020
Afvallen met sporten

Afvallen met sportenBij afvallen denken we vaak aan diëten, maaltijdvervangers of andere wondermiddeltjes, maar in realiteit werkt het iets anders. Je zal je levensstijl en voedingspatroon moeten aanpassen en meer gaan sporten. Maar welke oefeningen werken best om gewicht te verliezen?

Er zijn verschillende manieren om af te vallen met sport en natuurlijk zijn ze allemaal goed. Toch gaat je vetverbranding bij sommige oefeningen meer omhoog dan bij andere. In dit artikel laten we je zien welke dat dan precies zijn. We geven je naast de oefeningen die je vetverbranding verbeteren ook nog enkele voedingstips en leefstijl adviezen mee.

Gebruik een goed voedingsschema bij het afvallen

Het is een combinatie van factoren die bepaalt of je succesvol zal afvallen. Een goed voedingspatroon is hierbij van groot belang want overconsumptie en verkeerde eetgewoontes veroorzaken overgewicht.

Natuurlijk gaat het niet enkel over eten en bewegen. Om te vermageren heb je ook een gezonde dosis motivatie en wilskracht nodig. Je moet duidelijke en realistische doelen stellen en voldoende ruimte voor ontspanning voorzien.

De 5 beste oefeningen voor afvallen met sporten

Hieronder geven we je een overzicht van de oefeningen die je vetverbranding flink verhogen voor het beste resultaat.

1. Krachttraining

We doen aan bodybuilding om sterker te worden en een mooi lichaam te krijgen, maar ook de vetverbranding gaat omhoog. Je spierbundels moeten hard werken om de oefeningen goed uit te voeren en de trainingen worden steeds intensiever, zwaarder en gevarieerder.

Ook op rustdagen is je vetverbranding hoger. Dat komt omdat spieren meer energie vragen dan vetmassa dus hoe meer spieren hoe hoger je verbranding. Is krachttraining iets voor jou, ga er dan zeker mee aan de slag.

2. Crossfit

Je ziet tegenwoordig steeds meer Crossfit in fitness centra, er zijn zelfs plaatsen waar enkel Crossfit trainingen worden georganiseerd.

Deze sport is populair omdat je er snel meer kracht mee kunt opbouwen. Bovendien wordt Crossfit meestal in groep georganiseerd waardoor je extra gemotiveerd bent. De gezelligheid en het contact met anderen maken samen doelen bereiken extra leuk.

3. Zwemmen

Zwemmen is bij uitstek de activiteit die iedereen kan doen. Het is een sport voor alle leeftijden en heeft veel voordelen. Ook voor mensen met blessures is zwemmen de ideale beweging want je gewrichten worden er niet door belast.

Het is tegelijk een goede work out om je hele lichaam mee te trainen. Je bouwt makkelijk spieren op terwijl je minder snel uitgeput zal zijn dan met andere sporten.

Dat is goed voor je uithoudingsvermogen en gewoonweg leuk om te doen. Met een uurtje flink doorzwemmen verbrand je al gauw 500 calorieën.

4. Kickboksen

Van zwemmen naar kickboksen is een hele ommezwaai, maar ook deze sport helpt je vetverbranding flink te verhogen. Het is natuurlijk wel een sport die je leuk moet vinden en die je best samen met krachttraining en fitness doet. Bovendien ben je met kickboksen wel wat blessuregevoeliger dan bij andere sporten.

Bij kickboksen doe je naast zaktrainingen, sparren en techniek ook andere oefeningen die je sterker en fitter maken. Maar wees gewaarschuwd: het is een behoorlijk intensieve sport. Ook andere vechtsporten zoals boksen, MMA of worstelen zijn intensief en goed voor je vetverbranding.

5. HIIT

Dit is werkelijk een van de meest effectieve trainingen om af te vallen. Het is eigenlijk meer een trainingsmethode. Je kunt met HIIT namelijk verschillende oefeningen doen, maar die worden wel op een bepaalde (intensieve) manier uitgevoerd.

Je doet gedurende 1 à 2 minuten een oefening op maximale intensiteit en dan nog eventjes rustig (of even uitlopen). Dat herhaal je dan 3 keer. Het zorgt ervoor dat je vetverbranding tijdens, maar ook nog lang na je training hoog blijft.

Hoe ga je afvallen met sporten?

Er zijn zoveel manier die je laten afvallen met sporten dat je zeker een keuze kan maken die bij je past. Misschien vind je zwemmen leuk, of is kickboksen meer iets voor jou … of misschien is krachttraining helemaal je ding. Wat je voorkeur ook is, het zijn allemaal goede keuzes die je helpen bij het afvallen.

Maar denk ook aan een gezond voedingspatroon, want dat vormt samen met sporten de basis van efficiënt afvallen. Je kunt dus niet een van de twee weglaten.

Een gezonde leefstijl, voldoende beweging en de juiste voeding laten je snel een ideaal streefgewicht halen waardoor je je beter in je vel gaat voelen. Het voordeel van sporten is namelijk dat je zowel mentaal als fysiek fitter wordt. Op zoek naar meer energie? Begin dan vandaag nog met sporten! Kom langs in onze nieuwe showroom en laat je adviseren welk toestel het best bij jou past.