Gratis verzending in Benelux boven €50! Eigen serviceteam, montage mogelijk! Levering op zaterdag mogelijk! 4,9/5 van 650+ Googlereviews

Loopbanden – Onderhoud / Montage / Defecten

Levensduur verlengen

– Wanneer u de loopband in gebruik neemt, ga dan voor de loopband rolt op de rails staan. Als de band eenmaal rolt dan kunt u op het loopplatform gaan staan. Op deze wijze wordt de motor het minst belast.

– Schakel na gebruik van de loopband de schakelaar (on/off) uit. Gebruik de noodstop daarnaast niet onnodig, enkel in gevallen van nood. Op deze manier wordt de printplaat het minste belast.

– Na ieder gebruik dient het toestel schoongemaakt te worden met een licht vochtige doek. Wanneer het zweet niet tijdig wordt verwijderd, kan er roestvorming ontstaan.

– De loopplank van de loopband dient periodiek met siliconen olie ingesmeerd te worden. Het insmeren van de loopplank dient, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld eens per 2 maanden te gebeuren. Als deze uitgedroogd is, loopt hij minder soepel en zal hij meer lawaai veroorzaken.

– Plaats de loopband niet buiten of in vochtige ruimtes, de luchtvochtigheid kan schade toebrengen aan het toestel.

– Controleer elk half jaar de bouten en draai deze indien nodig weer aan.

– Zorg dat u de motorruimte van de loopband eens per jaar los schroeft (de loopband moet hierbij uitgeschakeld zijn). Vervolgens kunt u de loopband stofvrij maken, inclusief het ventilatie gedeelte van de motor.

 

Montage

Ontbrekende onderdelen: Indien u denkt dat bepaalde onderdelen ontbreken in uw pakket, controleer dan zorgvuldig het piepschuim en het toestel zelf. Sommige onderdelen (bouten, schroeven, etc.) zitten al bevestigd aan/in het toestel.

 

Foutmelding: Let er op dat alle kabels voorzichtig worden bevestigd. De aluminium pootjes zijn zeer gevoelig en deze dienen recht te blijven. Krijgt u een foutmelding na de montage van uw loopband? Dan dient u deze aluminium pootjes weer recht te buigen, dit laat de foutmelding mogelijk verdwijnen.

Inbusbouten: In de loopband zitten inbusbouten, zorg ervoor dat de inbussleutel goed in de bout zit voordat u kracht op de sleutel zet. Op deze manier voorkomt u dat de kop van de inbusbout wordt doorgedraaid.

 Defecten

Helling functioneert niet naar behoren: In de handleiding kunt u vinden hoe u de loopband stapsgewijs kunt kalibreren. Indien u geen handleiding meer heeft, is deze op te vragen bij de leverancier.

Hartslagweergave functioneert niet: Dit kan verschillende oorzaken hebben, namelijk:

  1. De sensor kabeltjes die van de hartslagsensor naar het display lopen zijn niet goed gemonteerd of zijn losgeraakt tijdens gebruik.
  2. Het kan zijn dat de sensoren vochtig, vies of vet geworden zijn, maak deze regelmatig schoon.
  3. Wanneer u veel eelt op uw handen hebt is het voor de sensoren moeilijker om te meten, wanneer dit het geval is, wordt een borstband aangeraden.

Scheef loopvlak: Als de loopband naar links of naar rechts afwijkt dan kunt u dit eenvoudig oplossen. Als de loopband naar links afwijkt, steek dan de inbussleutel in de linkerkant van de spanrol en draai deze aan. Als de loopband naar rechts afwijkt, steek dan de inbussleutel in de rechterkant van de spanrol en draai deze aan. U draait hem strakker aan door de inbussleutel met de klok mee te laten draaien.

Kloppend geluid: Een kloppend geluid is normaal en hoort u bij elke loopband. De band is in het midden aan elkaar gemaakt en dit zorgt ervoor dat er een licht kloppend geluid te horen is wanneer de loopband aan is.

Loopband schokt bij het rennen: Het loopvlak zweeft over een gladde plaat, die uw gewicht draagt. Telkens wanneer u uw voeten op het loopvlak plaatst raakt deze de onderliggende plaat aan. Deze onderliggende plaat moet altijd glad zijn zodat het loopvlak niet bekneld raakt door uw eigen gewicht en/of de onderliggende plaat, maar over de onderliggende plaat blijft glijden. Smeer de plank regelmatig in om dit te voorkomen.

Loopband doet niets: Bij elke loopband moet aan het display een “Safety Key” geplaatst worden, zie hiervoor de handleiding. Wanneer deze niet op het display zit, zal de loopband ook niet werken.

Code E1:

Oplossing 1: Onder de motorkap van de loopband zit bij de cilinder waar de band over loopt een leessensor die de snelheid meet. Wanneer de sensor iets te ver van het magneetje verwijdert is, dan kan de snelheid niet worden gelezen en geeft het display de code E1 aan. Schuif de lees sensor iets meer richting het magneetje, totdat hij er net langsheen gaat.

Oplossing 2: Wanneer oplossing 1 niet geholpen heeft, kan het zo zijn dat het kabeltje dat aan de lees sensor losgegaan is door de trillingen. Bevestig deze aan de leessensor en aan de printplaat.

Code E3: Code E03 wil zeggen dat er een storing in de printplaat zit. Dit is op te lossen door de printplaat in zijn geheel te vervangen. De printplaat zit vaak met 2 schroefjes vast, draai deze los. Voordat u alle kabeltjes uit de oude printplaat trekt, maakt u eerst een foto van de printplaat, om voor uzelf duidelijk te hebben welk kabeltje op welke plek zit. De kabeltjes zijn vaak met een beetje lijm vastgezet. Deze lijm is hard en is door middel van een klein schroevendraaiertje eenvoudig los te tikken. Nu u de foto heeft gemaakt kunt u de nieuwe printplaat plaatsen en de kabeltjes op de juiste plaats insteken.

Code E7: De bijgeleverde “Safety Key” zit niet op de loopband. Bevestig deze op het display om de loopband weer werkend te krijgen.