Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Hometrainers – Onderhoud / Montage / Defecten

Levensduur verlengen

– Ieder half jaar de bouten checken en indien nodig weer goed aandraaien.

– Na ieder gebruik dient het toestel schoongemaakt te worden met een licht vochtige doek. Wanneer het zweet niet tijdig wordt verwijderd kan er roestvorming ontstaan.

– Plaats de hometrainer niet buiten of in een vochtige ruimte, de luchtvochtigheid kan schade aan het toestel toebrengen. 

Montage

Ontbrekende onderdelen: Indien u denkt dat bepaalde onderdelen ontbreken in uw pakket, controleer dan zorgvuldig het piepschuim en het toestel zelf. Sommige onderdelen (bouten, schroeven, etc.) zitten al bevestigd aan/in het toestel.

Pedalen: Een linker pedaal draait u vast door naar links te draaien en een rechter pedaal door naar rechts te draaien rechtsom. Draait u de linker pedaal rechtsom vast, dan bestaat de kans dat u de schroefdraad van deze pedaal beschadigt waardoor de pedaal er niet meer op gezet kan worden.

Foutmelding: Let er op dat alle kabels voorzichtig worden bevestigd. De aluminium pootjes zijn zeer gevoelig en deze dienen recht te blijven. Krijgt u een foutmelding na de montage van uw hometrainer? Dan dient u deze aluminium pootjes weer recht te buigen, dit laat de foutmelding mogelijk verdwijnen.

Inbusbouten: In veel hometrainers zitten inbusbouten, zorg ervoor dat de inbussleutel goed in de bout zit voordat u kracht op de sleutel zet. Op deze manier voorkomt u dat de kop van de inbusbout wordt doorgedraaid.

Defecten

Piepende hometrainer: Smeer allereerst alle draaiende onderdelen in met siliconenspray. Het kan ook zo zijn dat een schroef te vast of te los aangedraaid is, hierdoor ontstaat er frictie en dus een piep. Wanneer dit het geval is, probeer erachter te komen waar de piep precies vandaan komt en draai deze schroef dan iets losser of vaster. De schroeven dienen op zo’n manier aangedraaid te zijn dat ze altijd met de hand weer los te krijgen zijn.

Geen weerstand: Controleer allereerst of u het motortje kunt horen draaien. Het motortje hoort u heel kort draaien wanneer u de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoort u het motortje draaien dan is alle elektronica in orde, maar is de V-riem er waarschijnlijk afgelopen. U kunt dan vervolgens de behuizing openen en de V-snaar er weer op leggen. Wanneer u het motortje niet hoort draaien kan het zo zijn dat het motortje of het display defect is. Controleer dan allereerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Wanneer de kabel nog goed gemonteerd is, zal het display vervangen moeten worden. Wanneer dat nog geen oplossing biedt dan zal het motortje vervangen moeten worden.

Tikkend geluid bij het trappen: Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door één van de pedalen. Demonteer de pedalen en monteer ze vervolgens weer aan het toestel. Pas wel op, de linker pedaal moet tegen de klok ingedraaid worden om vast te maken, de rechter pedaal met de klok mee. Draai de pedalen stevig aan. Mocht dit niet de oplossing bieden, meld dit dan bij de leverancier.

Hartslagweergave functioneert niet: Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  1. De sensor kabeltjes die van de hartslagsensor naar het display lopen zijn niet goed gemonteerd of zijn losgeraakt tijdens gebruik.
  2. Het kan zijn dat de sensoren vochtig, vies of vet geworden zijn, maak deze regelmatig schoon.
  3. Wanneer u veel eelt op uw handen hebt is het voor de sensoren moeilijker om te meten, wanneer dit het geval is wordt een borstband aangeraden

Adapter

  1. Waar sluit ik de adapter aan? De adapter dient te worden aangesloten aan de achterzijde van uw hometrainer. Plaats deze dus niet in een willekeurig gat in het display.
  2. Kan ik een andere adapter gebruiken voor het toestel? Gebruik enkel de meegeleverde adapter voor het toestel. Wanneer u een adapter gebruikt met een ander voltage/ampère dan kan dit tot defecten leiden.