Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Afvallen met cardio oefeningen: welke fitnesstoestellen zijn er?

6.07.2022
Cardio oefeningen op de loopband

Showroom met ruim aanbod cardio fitnesstoestellenWie wil afvallen zal vaak de link leggen met cardiotraining. Je gaat namelijk de vetverbranding verhogen en dus ook meer calorieën aanspreken om de nodige extra energie te leveren. Maar onder cardio vind je veel verschillende oefeningen waarvoor wij een ruim aanbod aan cardiotoestellen hebben.

We laten je hieronder een aantal bekende vormen van cardiotraining zien. Zo kan je kiezen welke oefeningen jij graag wil doen en welke jou het meest laten afslanken. Doe ze in het fitnesscenter, buiten of gewoon thuis.

Afvallen met cardio oefeningen: onze top 5 toestellen

1. Loopband

Waarschijnlijk het meest gekend en ook geliefd bij de sporters. Je kan op een loopband trainen in de fitness of thuis. Maar je kan er ook voor kiezen om buiten te gaan joggen.

Ben je tussen de 80 en 100 kilo, dan kan je al snel 300 à 500 calorieën verbranden met een half uurtje normaal lopen.

Doe je langere sessies, train je met een hogere intensiteit of doe je intervaltrainingen, dan krijg je natuurlijk heel andere resultaten. Kijk wat voor jou het beste werkt. Verdiep je ook eens in High Intensity Trainingen, die zijn ook heel effectief bij het afvallen. Fitnessking kan je begeleiden bij de keuze naar het ideale toestel.

2. Crosstrainer

Bij cardio oefeningen mag ook de crosstrainer niet ontbreken. Het is een fitnessapparaat waarbij het hele lichaam wordt getraind. Je maakt een soort wandelbeweging in de peddels met je voeten en tegelijkertijd beweeg je jouw armen in tegenovergestelde richting.

Met een crosstrainer kan je al gauw 350 tot 800 calorieën per uur verbranden. Daarvoor moet je wel intensief trainen. Beginners kunnen beter eerst rustig opbouwen om dan steeds intensievere trainingssessies neer te zetten.

3. Spinningfiets

Je kan ook afvallen met spinning. Dat wordt bij de fitness vaak in groepsverband gedaan. Het voordeel is dat een instructeur je uitleg geeft en helpt, wat voor beginners zeker handig is. Maar je kan uiteraard ook  voor thuis een spinningfiets kopen.

Spinning laat je tussen de 350 en 700 calorieën verbranden per uur, uiteraard afhankelijk van het soort training. Rustig spinnen of stevig doortrappen, het heeft allemaal een invloed op het effect van de training.

4. Roeitrainer

 Ook bij roeien pak je weer meerdere spiergroepen tegelijkertijd aan. Het aantal calorieën verbranden op een roeitrainer komt min of meer overeen met dat van lopen.  Je hebt bovendien het voordeel dat je in snel tempo sterker wordt met deze cardio oefening omdat veel spiergroepen tegelijk worden aangesproken. Je zal er echter niet heel snel door vermageren. Daarvoor kies je beter voor High Intensity Training, crosstraining of intensieve spinning.

5. Trappen lopen

Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker stairclimbers staan in fitnesscentra, zoals de toestellen van Bowflex uit het Fitnessking gamma. Je ziet het misschien niet meteen als een cardio oefening, maar toch is het een zeer goede training waarmee je makkelijk kan afvallen.

Wil je calorieën verbranden, dan kan je onze stairclimbers min of meer vergelijken met lopen. En je traint er ook je bovenbenen, kuiten en billen mee. Zo word je niet alleen (iets) slanker, maar ook fitter en sterker!

Is afvallen met cardio oefeningen de beste manier?

Je doet er steeds goed aan om te gaan sporten en cardio is dan een veelgebruikte methode om af te vallen. Maar de ene oefening is de andere niet. Wil je nog meer weten over dit onderwerp? Vergeet dan zeker niet om dit artikel over de beste cardio oefeningen door te nemen.

Welke cardiotraining je ook doet, je natuurlijk ook je eetgewoontes en voedingspatroon even onder de loep nemen. Wil je echt resultaat boeken? Begin dan bij de keuze van een geschikt cardio fitnesstoestel. In onze ruime showroom kan je een ruime selectie aan toestellen vinden. Onze specialisten helpen je bij de keuze van jouw toestel. Je kan er zelfs de toestellen komen testen!