Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Smeermiddel fitnesstoestel

Een smeermiddel voor een fitnesstoestel behoort tot je standaarduitrusting als je fitnessapparatuur bezit. Niks is zo frustrerend als niet kunnen trainen omdat je toestel niet goed werkt! Vooral loopbanden moeten veel gesmeerd worden. Maar ook toestellen zoals crosstrainers, spinningfietsen en hometrainers hebben geregeld een smeerbeurt nodig. Welke moet je kopen? Geen nood. Fitnessking heeft voor elk fitnessapparaat een geschikt middel in het assortiment.

Soorten smeermiddel voor fitnesstoestellen

We komen smeermiddel voor fitnesstoestellen in verschillende vormen tegen. Veel middelen zijn gemaakt op basis van silicone. Ze worden verkocht in flesjes. Je brengt het middel dan druppelsgewijs aan. Ook heb je smeermiddeltjes als spray. Deze zit in een handige spuitbus. De bus is veelal voorzien van een verlengstuk zodat je overal gemakkelijk bij kan.

Koop je een loopband, dan is smeermiddel het eerste accessoire dat je erbij moet nemen. De handleiding bij je fitnessapparaat geeft meestal aan welke plaatsen je precies moet smeren. Dit zijn de plekken waar de beweging ontstaat. Denk aan de riem van de loopband of de pedalen van de fiets.

   GRATIS VERZENDING VANAF €150

 

   EIGEN HERSTELDIENST

 

   DRIE JAAR GARANTIE

smeermiddel

Wanneer moet je fitnesstoestellen smeren?

Wanneer heb je een smeermiddel voor een fitnesstoestel nodig? Vooral regelmatig. Hoe vaak je moet smeren, ligt aan het toestel en hoeveel je het gebruikt.

  • Wie volgens een vast schema smeert en het toestel goed onderhoudt, zal niet gauw problemen ondervinden. Doe je dat niet? Dan zal je merken dat de loopband na een tijdje stugger rolt of dat er bijgeluiden optreden. Dan is er dringend onderhoud nodig.
  • Een loopband die minstens een uur per dag in beweging is, moet zeker wekelijks worden gesmeerd. Per keer heb je met een flesje smeermiddel ongeveer 10 ml nodig. Met een flesje van 500 ml doe je, bij wekelijks gebruik, dus bijna een jaar.
  • Als je de loopband minder dan een half uur per dag gebruikt, volstaat een maandelijkse smeerbeurt.

Fitnessking levert de beste accessoires voor loopbanden, hometrainers, speedbikes, crosstrainers, roeitrainers en andere fitnessapparaten. Ook de smeermiddelen zijn bij ons van de hoogste kwaliteit. Smeren verlengt de levensduur van je toestel en draagt bij aan de veiligheid. Een smeermiddel voor je fitnesstoestel in huis hebben is dus je eerste zorg!

Zoek je een smeermiddel, kijk dan snel naar onze onderhoudsproducten!

smeermiddel

Waarom fitnessking?

  • Toestellen testen in de showroom
  • Eigen serviceteam
  • Al meer dan 10 jaar uw specialist
  • Grootste speciaalzaak in de Benelux