Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wil je aan functional training doen? Ruime keuze toestellen bij Fitnessking

Functional trainen is een zeer dynamische en vooral gevarieerde manier van krachttraining. De toestellen die je daarbij kunnen helpen zijn bedoeld voor intensief thuisgebruik. Denk daarbij aan explosieve krachttraining, massatraining of ook revalidatietraining. Een greep uit de verschillende soorten toestellen:

Waarom een smith machine kopen?

Een Smith Machine is een heavy-duty toestel van semi-professionele en betaalbare kwaliteit. Dit krachttoestel is ideaal voor functional trainen, waarbij je je helemaal kan concentreren op de oefening zelf. Aangezien je enkel in de hoogte traint, kan de barbell nooit voorover of schuin vallen. De barbell kan ook nooit onder de minimale hoogte gaan die jij vooraf hebt ingesteld. Je kan dus ook perfect alleen trainen op dit toestel, het is een uiterst veilig toestel. Fitnessking biedt zowel full body als half body Smith Machines aan. Kom ze gerust eens uittesten in onze showroom!

Functional training met een squat rack

Een squat rack ondersteunt je bij oefeningen zoals squats, calf raises, lunges, deadlifts en upright rows. Dit toestel is tegenwoordig niet meer weg te denken bij functional trainen. Het rek houdt de halter stevig op zijn plaats voor en na de oefeningen. De haltersteunen kunnen gemakkelijk ingesteld worden op de gewenste hoogte.

Wil je een crossfit rack kopen?

Zeer goede keuze! Crossfit wil een zo breed en algemeen mogelijke fitnesservaring bieden en daar kan dit toestel je dus perfect bij helpen. Crossfit racks zijn stevige constructies waarbij je aan de slag kan met je eigen spierkracht of in combinatie met halters en gewichten. Al onze rekken zijn volledig verstelbaar naar keuze.

Eerder kiezen voor een power rack?

De naam zegt het zelf al, dit rek is bedoeld voor serieuze krachttraining. Dit toestel is zeer gegeerd onder de krachttrainers, omdat het zoveel bewegingsvrijheid biedt. Er zijn tal van aflegmogelijkheden en begrenzers aanwezig voor jouw comfort en veiligheid. Een power rack kan ook gemakkelijk gebruikt worden in combinatie met een trainingsbank om tot het absolute uiterste te gaan.

Kom gerust langs in onze showroom om al deze toestellen voor functional trainen zelf uit te proberen. Onze ervaren medewerkers geven je graag deskundig advies en helpen je graag bij je keuze!

Twijfel? Kom alles testen in onze showroom!

Wil je meer weten over de fitnesstoestellen van Fitnessking? In onze showroom staan ruim 200 toestellen die je kan testen. Bel of mail ons, wij helpen je graag verder!
Adidas
Kettler
Reebok