Spinningfietsen/Speedbikes

tn fitnessking banner SITE V10 - Kettler Racer S (Incl. World Tours 2.0)

Spinning bike of speedbike nodig? Ruime keuze bij Fitnessking.be!

Wil je een stevige fitnesstraining thuis kunnen doen? De populaire spinningfietsen uit de fitness zijn nu ook als thuismodel verkrijgbaar!

Wat zijn spinning fietsen?

Een spinning fiets kent vele verschillende benamingen, zoals spinning bike, speedbike of spinbike, die allemaal hetzelfde apparaat bedoelen. Spinning bikes lijken op hometrainers, met dat verschil dat het verzwaarde vliegwiel (meestal) niet achterin maar vooraan is geplaatst. Dus net onder het stuur. Het grootste verschil is echter dat een geen vrijloop heeft. Dit betekent dat het vliegwiel automatisch blijft verder draaien / spinnen, ook al hou jij je benen stil. Je kunt dus altijd blijven doorgaan. Met een spinningbike kan je daardoor echt aan indoor cycling, of wielrennen op wedstrijdniveau, doen.

De voordelen van spinning

Spinning levert je een behoorlijke conditietraining op. Door middel van verschillende programma’s kan je door te trainen op een spinfiets niet alleen je conditie op peil houden, maar ook gewicht verliezen en je spieren versterken. Je ontwikkelt een sterker hart en grotere longcapaciteit, zodat je meer zuurstof kan opnemen. Hierdoor krijg je ook een betere doorbloeding en worden je spieren elastischer.

Waar moet je op letten als je een spinningfiets koopt?

Spinningfietsen krijgen het vaak zwaar te verduren. Kwaliteit is daarom een absolute vereist! Bij hometrainers en spinningfietsen is het gewicht van het toestel vaak een goede graadmeter voor de kwaliteit. Je wilt immers een stevig apparaat, dat niet gaat wankelen tijdens je work-out. Bij Fitnessking.be kan je jouw persoonlijke keuze maken uit een divers aanbod spinning bikes van topmerken. Wat ook je budget is, wij hebben de spinningfiets die bij je past!

Een goede houding is belangrijk wanneer je intensief sport. Bij de meeste spinfietsen kan je het zadel en stuur zelf in hoogte en afstand instellen. Je kan ook de zwaarte van je training regelen, door de weerstand op het vliegwiel te verhogen of te verlagen.

Het is fijn om tijdens je training meteen te zien hoe je bezig bent. Je kan dan kiezen voor een spinningfiets met een display, waarop een uitgebreid aantal functies weergegeven worden. Bijvoorbeeld je persoonlijke calorieverbruik, afstand, tijd en zo verder. Zeker wanneer je je hartslag als basis voor je training wilt nemen, is een hartslagmonitor of een cardio pulse set een handige optie.