Crosstrainers

Showroom bekijken

Crosstrainer nodig? Ruime keuze crosstrainers bij Fitnessking.be!

Wil je thuis kunnen werken aan je conditie? Of trainen om gewicht te verliezen? Met een crosstrainer heb je een allround fitnesstoestel, waarmee dat allemaal kan.

Algehele cardio work-out met een crosstrainer

Met een crosstrainer fitness je heel uitgebreid. Met een crostrainer heb je eigenlijk vier fitnessapparaten in één: een fiets, loopband, step en crosscountry-skitrainer. Je krijgt hiermee een complete cardiotraining van zowel je bovenlichaam als van je onderlichaam. Resultaat: je figuur wordt zienderogen beter en je voelt je fitter!

Afhankelijk van het type dat je kiest, kan je op het display een veelheid aan interessante gegevens aflezen. Naast tijd en snelheid bijvoorbeeld ook energieverbruik, hartslag, afstand of weerstand. Je kan vaak ook kiezen uit een scala aan trainingsprogramma’s. Bij sommige crosstrainers krijg je software meegeleverd, zodat je jouw trainingsresultaten kan opslaan op je pc.

Waar moet een goede crosstrainer aan voldoen?

Een belangrijk onderdeel van een cross trainer is het vliegwiel, dat voor- of achteraan kan zitten (front of rear driven). Een front-driven model is minder belastend voor je knieën of gewrichten. Je zet het vliegwiel via een ketting of V-snaar in beweging door te trappen. Een toestel met V-snaar heeft het grote voordeel dat het behoorlijk stiller is. Door de weerstand in te stellen, kan je zelf de zwaarte van je training bepalen. Er zijn modellen waarbij je de weerstand regelt door middel van blokremmen of een remband. Duurdere modellen werken doorgaans met een magneet of elektromagneet/inductie.

Wanneer je een fitness crosstrainer wilt kopen, moet je ermee rekening houden dat het flinke apparaten zijn. Door hun lengte en gewicht zijn ze niet zo handig om te verplaatsen. Heb je er in huis geen vrije ruimte voor, dan kan je kiezen voor een opvouwbaar model of een cross trainer met (transport)wielen.

Uitgebreide keuze crosstrainers bij Fitnessking.be

Op Fitnessking.be vind je een ruim aanbod cross trainers van verschillende merken en voor ieder budget. Kom gerust eens langs in onze showroom om enkele toestellen uit te proberen! Of je nu regelmatig of slechts af en toe wilt crosstrainen, wij helpen je in het ruime assortiment de cross trainer te vinden, die bij je past.