Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Spinbikes – Onderhoud / Montage / Defecten

Levensduur verlengen

– Ieder half jaar de bouten checken en indien nodig weer goed aandraaien.

– Na ieder gebruik dient het toestel schoongemaakt te worden met een doek. Wanneer het zweet niet tijdig wordt verwijderd, kan er roestvorming ontstaan.

– Plaats de spinbike niet buiten of in een vochtige ruimte, de luchtvochtigheid kan schade toebrengen aan het toestel. 

Montage

Ontbrekende onderdelen: Indien u denkt dat bepaalde onderdelen ontbreken in uw pakket, controleer dan zorgvuldig het piepschuim en het toestel zelf. Sommige onderdelen (bouten, schroeven, etc.) zitten al bevestigd aan/in het toestel.

Pedalen: Een linker pedaal draait u vast door naar links te draaien en een rechter pedaal door naar rechts te draaien rechtsom. Draait u de linker pedaal rechtsom vast, dan bestaat de kans dat u de schroefdraad van deze pedaal beschadigt waardoor de pedaal er niet meer op gezet kan worden.

Foutmelding: Let er op dat alle kabels voorzichtig worden bevestigd. De aluminium pootjes zijn zeer gevoelig en deze dienen recht te blijven. Krijgt u een foutmelding na de montage van uw spinbike? Dan dient u deze aluminium pootjes weer recht te buigen, dit laat de foutmelding mogelijk verdwijnen.

Inbusbouten: In vele spinbikes zitten inbusbouten, zorg ervoor dat de inbussleutel goed in de bout zit voordat u kracht op de sleutel zet. Op deze manier voorkomt u dat de kop van de inbusbout wordt doorgedraaid.

Defecten

Piepende spinbike: De weerstand bij een spinbike wordt geregeld door één of twee blokjes die het vliegwiel afremmen. Wanneer deze niet meer goed ingespoten zijn, kunnen ze een piepend geluid veroorzaken wanneer ze langs het vliegwiel gaan. Spuit de blokjes dan weer in met siliconenspray.

Geen weerstand: Controleer eerst of u het motortje (indien aanwezig) hoort draaien. Het motortje hoort u heel kort draaien als u de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoort u het motortje draaien dan is alle elektronica in orde maar is de V-riem (hetzelfde als een ketting van een fiets) eraf gelopen. U kunt dan de behuizing openen en de V-riem er weer op leggen. Heeft de spinbike een motortje en hoort u deze niet draaien? Dan kan het motortje of het display defect zijn. Controleer dan eerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Als de kabel nog goed gemonteerd zit, dan zal het display vervangen moeten worden. Indien dat geen oplossing biedt, zal het motortje vervangen moeten worden.

Tikkend geluid bij het trappen: Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door één van de trappers. Demonteer de pedalen en monteer ze vervolgens weer aan het toestel. Pas wel op, de linker pedaal moet tegen de klok ingedraaid worden om vast te maken, de rechter pedaal met de klok mee. Draai de pedalen stevig aan. Wanneer het niet opgelost is, dient u contact op te nemen met onze serviceafdeling.

Display: Aan de achterkant van het display bevindt zich een batterij, indien het display niet meer werkt, dan biedt het vervangen van de batterij de mogelijke oplossing.

Spinbike slipt: Wanneer een spinbike met een V-riem doorslipt, is de V-riem niet strak genoeg gespannen. Deze V-riem kan op 2 manieren gespannen worden, namelijk:

  1. Bij de kettingkast kan een spanningsregelaar zitten.
    2. Wanneer een spinbike geen spanningsregelaar heeft kunt u het vliegwiel naar voor doen, hierdoor wordt de V-snaar strakker aangetrokken.