4,9/5 uit meer dan 800 reviews      –     Eigen serviceteam       –        showroom van 1000m²

Deze 5 tips helpen je bij het samenstellen van een home gym

2.05.2023
5 min
je eigen homegym bouwen

5 Tips bij het samenstellen van een home gym

Het bouwen van een home gym is een uitstekende manier om fit te blijven en te trainen zonder de kosten en het ongemak van een fitness. Een home gym biedt de mogelijkheid om te trainen wanneer het jou uitkomt, zonder dat je tijd hoeft te besteden aan het reizen naar een fitness. Het bouwen van een fitnessruimte thuis kan echter ook een uitdagend project zijn. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden bij het bouwen van een home gym:

  1. Budget

Voordat je begint met het bouwen van je home gym, is het belangrijk om je budget in gedachten te houden. Het is gemakkelijk om all the way te gaan met apparatuur en accessoires, maar je moet ervoor zorgen dat je binnen je budget blijft. Stel een budget vast voordat je begint met het kopen van apparatuur en accessoires.

  1. Ruimte

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het bouwen van een home gym is de beschikbare ruimte. Je moet voldoende ruimte hebben om de apparatuur op te stellen en om comfortabel te kunnen trainen. Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte goed meet voordat je apparatuur aanschaft en plan de indeling van je home gym zorgvuldig. Wij hebben bij Fitnessking een werknemer die gespecialiseerd is in het digitaal uittekenen van fitnessruimtes. Als u ons de afmetingen en het budget bezorgd kunnen wij een voorstel maken voor jou.

  1. Apparatuur

Bij het bouwen van een home gym is het belangrijk om de juiste apparatuur te kiezen. Het type apparatuur dat je nodig hebt, hangt af van je fitnessdoelen en je persoonlijke voorkeur. Enkele basisapparatuur die in bijna elke home gym voorkomt zijn een halterbank, dumbbells en een barbell. Als je meer ruimte en budget hebt, kun je ook een loopband, hometrainer of crosstrainer aanschaffen.

  1. Veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang bij het bouwen van een fitnessruimte. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te trainen en dat je de apparatuur veilig opstelt. Houd de vloer vrij van obstakels en zorg voor goede verlichting. Gebruik daarnaast altijd de juiste techniek bij het uitvoeren van oefeningen om blessures te voorkomen.

  1. Accessoires

Naast de basisapparatuur zijn er ook verschillende accessoires die je kunt toevoegen aan je home gym. Denk hierbij aan yogamatten, foam rollers en weerstandsbanden. Deze accessoires kunnen je helpen om je training af te wisselen en om je te helpen bij het stretchen en het herstellen van spieren.

Met deze aandachtspunten in gedachten, kun je aan de slag gaan met het bouwen van je eigen fitnessruimte. Het is een uitdagend project, maar met de hulp van Fitnessking wordt de last al een pak minder.

Geen idee hoe te beginnen?

We helpen je graag! Ons team kan je helpen bij de keuze van toestellen en bij de intekening van de ruimte.