Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Zbike: De nieuwe generatie spinningfiets

24.05.2022
Zcycle Smart bike

Je hebt hem misschien al in onze webshop zien staan, de nieuwe Zycle smart Zbike. Dit pareltje maakt deel uit van een nieuwe generatie spinningfietsen: De Smartbikes. Maar wat is er nu zo speciaal aan deze Zbike? Wat is het verschil met andere spinningfietsen? En waarom zijn deze indoorfietsen beter dan de vorige generatie? Dit kom je allemaal te weten in deze blog.

Wat met de oude generatie?

Vroeger moest je je eigen fiets gebruiken om binnen trainingen af te werken door ze aan een fietstrainer te koppelen. Veel wielrenners bijvoorbeeld vinden dit fijn aangezien ze zo vertrouwd blijven met hun eigen fiets. Bij hometrainers en spinningfietsen hoefde dit al niet meer. Dat zijn al stationaire fietsen waar geen eigen fiets nodig is. Dit is natuurlijk aangenamer voor mensen die geen eigen fiets hebben om te koppelen.

Wat is een smart bike?

Zycle ZbikeSmart bikes daarentegen zijn de meest innovatieve stationaire fietsen van dit moment. Het is eigenlijk een spinningfiets die “smart” is gemaakt, zoals veel andere technologieën smart zijn gemaakt. Dit houdt in dat deze indoorfietsen veel meer interactieve mogelijkheden bieden dan normale spinningfietsen. Zo kan een Smartbike bijvoorbeeld gekoppeld worden aan allerlei trainingsplatformen zoals Zwift of Bkool. Op die manier kan je hyperrealistische trainingen afwerken in omgevingen of op parcoursen naar keuze. Ook de intensiteit van je trainingen kan je kiezen op deze platformen. Dit kan zeer handig zijn in de winter of bij slecht weer als je liever niet buiten traint of aan cardio doet. Daarnaast heeft deze nieuwe generatie een speciaal stuur, waarbij je meerdere posities kan aannemen. Zo kan je verschillende soorten trainingen uitvoeren. Dit zie je minder bij gewone spinningfietsen.

Zycle Zbike

Zycle ZbikeDe nieuwe Zycle Zbike is een voorbeeld van zo’n smartbike. Deze nieuwe generatie spinningfiets biedt een zeer goede connectiviteit met verschillende trainingsplatformen zoals Zwift, Bkool, Rouvy, Trainerroad, Kinomap, Sufferfest, BestCycling en FulGaz. Bovendien krijg je bij deze spinningfiets gratis premium abonnementen van 3 maanden om verschillende apps uit te testen. Ook heeft de Zbike een multi-position stuur, wat trainen in verscheidene posities toelaat. Zo kan je bijvoorbeeld je tijdrit en je sprint op een correcte manier trainen. Daarnaast is de weerstand bijzonder makkelijk te verstellen. Er zijn namelijk twee knopjes bevestigt aan het stuur waardoor je je handen niet hoeft te verplaatsen bij het aanpassen. De nieuwe Zycle Zbike is dus een uitstekend voorbeeld van de nieuwe generatie spinningfietsen en zeker een aanrader om aan te schaffen. Hij staat namelijk ook in onze top 5 beste spinningfietsen van het moment.

Heb je nog vragen over deze nieuwe generatie indoorfietsen of wil je ze eens uitproberen? Neem zeker contact met ons op of kom onze showroom bezoeken.