Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Welk fitnesstoestel kiezen voor mijn revalidatie?

16.03.2022
Welk fitnesstoestel kiezen voor mijn revalidatie?

Ben je aan het revalideren na een kwetsuur of onderga je binnenkort een heelkundige ingreep waarna er een periode van revalidatie volgt? Dan is beweging belangrijk om je gewrichten soepel te houden en opnieuw kracht en conditie op te bouwen. Maar welk fitnesstoestel kiezen voor mijn revalidatie?

Bewegen zonder je gewrichten te belasten

Tijdens het revalideren is het natuurlijk belangrijk dat je rustig aan opnieuw start met bewegen. Wil je te snel weer gaan trainen met zware inspanningen, dan ga je jouw spieren en gewrichten overbelasten en krijg je het omgekeerde effect: je beschadigt jouw lichaam in plaats van het te versterken.

Met het juiste fitnesstoestel kan je zelf makkelijk aan de slag, zonder teveel van jouw lichaam te vragen. Hometrainers zijn typische toestellen die tijdens een revalidatie worden gebruikt. Je kan dan op je eigen tempo bewegen, zonder overbelasting van spieren en gewrichten. Maar er zijn nog andere fitnesstoestellen die uitstekend zijn voor revalidatie!Welk fitnesstoestel kiezen voor mijn revalidatie? DC Athletics L.A. Sprint 3.0. crosstrainer

Zo is een crosstrainer een prima toestel om met vlotte elliptische bewegingen jouw lichaam aan het werk te zetten. Neem bijvoorbeeld de nieuwe DC Athletics L.A. Sprint 3.0. Een comfortabel toestel met een duidelijk display waarop je makkelijk een gepersonaliseerde training instelt. Bovendien zit de aandrijving van deze crosstrainer vooraan waardoor spieren en gewrichten minimaal worden belast.


Ook een roeitrainer is een goedWelk fitnesstoestel kiezen voor mijn revalidatie? BH Cardiff R370 roeitrainere revalidatiepartner. Ook hier vermijd je bruuske bewegingen die schadelijk zijn voor de gewrichten. Een roeitrainer is trouwens een toptoestel om naast het opbouwen van spieren en conditie ook aan vetverbranding te doen. Kijk eens naar de BH Cardiff R370. Een watergeremd toestel met een natuurlijke roeibeweging en een makkelijk aan te passen trainingsintensiteit.


Hometrainer voor revalidatie

DC Athletics ATX 3.0 hometrainer

Natuurlijk blijft ook een hometrainer zeer geschikt voor revalidatie. Toch is het goed om weten dat niet elk toestel even geschikt is. Zo zal een hometrainer met een magnetische weerstand veel soepeler zijn dan een versie met mechanische weerstand. Zoiets voel je in jouw gewrichten! Bekijk ook hoe soepel je op en af de fiets kan stappen. De DC Athletics ATX 3.0 is een echte aanrader voor wie moet revalideren. Magnetische weerstandextreem lage opstap en makkelijk instelbaar voor optimale ergonomie.

 


Tunturi Comfort Bike Performance E50R ligfiets

 

Tenslotte stellen we graag de Tunturi Comfort Bike Performance E50R aan je voor. Dit is een van de meest comfortabele fitnesstoestellen ooit. Deze zit- of ligfiets is uitgerust met een groot zadel, inclusief ergonomische rugleuning en handsteunen. Ideaal om te revalideren met veel aandacht voor je rug! Bekijk zeker ons volledig aanbod ligfietsen.

 


Bezoek onze showroom

Je haalt natuurlijk het meest uit jouw aankoop wanneer je een toestel hebt dat helemaal bij jouw wensen past. Kom daarom deze en andere fitnesstoestellen eerst uitgebreid testen in onze grote showroom en laat je adviseren door onze professionele medewerkers. Zo zal jouw revalidatie alvast een stuk vlotter verlopen!