11 september 2019

Top 5 beste hometrainers voor jou getest

Hometrainers behoren tot de populairste fitnesstoestellen, zowel thuis als bij de professionele fitness. Trainen op een hometrainer heeft dan ook behoorlijk wat voordelen. Je bouwt er vlot conditie mee op en je kan er op ieder moment van de dag en bij alle weersomstandigheden op fietsen. Daarnaast is een hometrainer minder belastend voor de gewrichten dan bijvoorbeeld een loopband en kan je de weerstand aanpassen volgens je eigen vermogen en doel.

Het aanbod aan hometrainers is zeer groot en daarom is keuzehulp altijd welkom. FitnessKing stelde voor jou onze top 5 beste hometrainers uit ons gamma samen.

-> bekijk ook ons nieuw overzicht van de beste hometrainers 2021!

Onze top 5 beste hometrainers

DC Athletics Ergo Pro 7 hometrainerWe beginnen ons overzicht graag met een heel bijzonder toestel, de DC Athletics Ergo Pro 7 hometrainer. Dit Amerikaanse merk maakt al jaren toptoestellen die in de VS erg populair zijn en nu ook bij ons hun intrede doen. De Ergo Pro 7 onderscheidt zich van zijn concurrenten daar de super ergonomische vormgeving. Bekijk bijvoorbeeld de erg lage opstap en het ergonomische stuur. Maar ook de mogelijkheid om tijdens de training via Bluetooth streetview beelden uit echte (fiets)omgevingen weer te geven zorgt voor een bijzondere fietservaring.

 

 


Tunturi Performance E 60 hometrainer

 

De Performance E 60 hometrainer van het Finse merk Tunturi is het volgende toestel uit onze top 5. Met deze Tunturi hometrainer kan je zonder probleem lange trainingen afleggen die uiteraard netjes voor je worden opgevolgd door de ingebouwde computer. En dankzij het 14kg zware vliegwiel blijf je goed stabiel op de fiets zitten.

Onze top 3 hometrainers

DC Athletics Venice hometrainer

De DC Athletics Venice hometrainer is een relatief compact toestel, maar is wel makkelijk in te stellen voor sporters tot 2m02 groot! Het ideale toestel voor de hele familie dus. Bovendien laten de toestellen van DC Athletics je toe om een heel eigen programma samen te stellen. Daarmee onderscheiden ze zich van heel wat andere toestellen op de markt.

 


Kettler Ergo C12 hometrainer

 

Onze lijst zou niet volledig zijn zonder de Kettler Ergo C12 hometrainer van het Duitse merk Kettler. Dit merk staat hoe dan ook al bekend om de combinatie van topkwaliteit met een aantrekkelijke prijs, maar de Ergo C12 is echt wel het paradepaardje onder de Kettler hometrainers. Van beginner tot topsporter, iedereen kan op zijn niveau trainen op dit toestel. En het uitzonderlijk grote en makkelijk te bedienen display begeleidt je graag bij je training. Dit toestel is intussen niet langer leverbaar.

 


Adidas C16 hometrainer

 

We sluiten onze top 5 af met de stijlvolle Adidas C16 hometrainer. Een compact, maar uiterst stabiel toestel dat dankzij de ingebouwde transportwieltjes ook nog makkelijk te verplaatsen is. Het toestel heeft 24 weerstandsniveaus en via sensoren in de handgrepen kan je je hartslag makkelijk volgen op het display. Dit toestel is intussen niet langer leverbaar.


 

Wil je deze of onze andere toestellen graag eens testen, kom dan naar onze ruime showroom waar de FitnessKing medewerkers je graag bijstaan met professioneel advies. Heb je andere vragen over het kiezen van je ideale hometrainer? Neem dan gerust contact met ons op.