15 juli 2019

Top 10 beste loopbanden voor jou getest

Lopen op een loopband biedt heel wat voordelen. Zo is het makkelijker om de duurtijd van je work-out te bepalen dan wanneer je buiten gaat trainen. Bovendien kunnen koude, regen of donker je niet langer tegenhouden. Je plant je training dus wanneer het jou past. Tenslotte is de demping voor je spieren en gewrichten op een loopband beter dan op de weg. Zo loop je blessurevrij.

Maar de keuze aan toestellen op de markt is erg groot. Je laat je dus best adviseren door een echte specialist alvorens je een loopband aanschaft. Om je te helpen bij je aankoop hebben wij de beste loopbanden van 2019 voor jou getest.

-> bekijk ook ons nieuw overzicht van de beste loopbanden 2021!

Onze top 10 beste loopbanden

DC Athletics Boston Trail loopbandWe beginnen onze top 10 graag met de DC Athletics Boston Trail loopband. Een uitzonderlijk toestel in zijn categorie. Het Amerikaanse DC Athletics bracht met de Boston Trail een loopband op de markt met een breed loopvlak van maar liefst 50 cm. Daarbij zorgt een soft gel systeem voor een bijzonder goede demping. Een toptoestel voor een gebalanceerde training dat we zonder enige twijfel graag in onze top 10 opnemen.

 


Technogym My Run loopband

 

De volgende in de reeks is de Technogym My Run loopband. Een loopband voor thuis met het afwerkingsniveau van een professioneel toestel. Een stijlvol design in combinatie met een slijtvast loopvlak. Bovendien zorgt de band voor een perfecte demping. Je loopt tot 20 km/h op dit toestel! En de hellingsgraad gaat tot 12%. Omdat de loopband zo stevig gebouwd is blijf je altijd stabiel lopen.


Finnlo Technum loopbandDe Finnlo Technum IV USB loopband is een beetje een buitenbeentje in de lijst. De band is niet alleen 51 cm breed, hij is ook 1m40 lang waardoor grote sporters er makkelijk mee aan de slag kunnen. Dankzij de stevige structuur en de krachtige motor verdraagt dit toestel lopers tot 135 kg. Een heel compleet toestel aan een erg lage prijs.

 


Andere loopbanden uit onze top 10

Flow Fitness DTM 2500 loopbandOok de Flow Fitness DTM 2500 loopband hoort zeker thuis in ons rijtje favorieten. De loopband is met een lengte van 152 cm bijzonder comfortabel om op te lopen. Flow Fitness zorgde voor een zeer zachte demping wat dit toestel populair maakt bij sporters met zwakkere gewrichten. De sterke luchtgekoelde motor is een van de beste op de markt.

 


DC Athletics Elite Runner loopbandEen andere DC Athletics loopband uit de Verenigde Staten is de DC Athletics Elite Runner. De stille en zuinige motor zorgt voor een aangenaam loopgevoel. De Elite Runner haalt 18 km/h en heeft een hellingsgraad die je wel 15% kan laten stijgen. Bovendien is het toestel compatibel met Polar apparatuur en biedt het een Bluetooth verbinding met je tablet of smartphone.

 


Kettler Track S2 loopband

Een absolute klassieker onder de looptoestellen voor thuis is de Kettler Track S2 loopband. Deze loopband biedt alle voordelen die je van een Kettler loopband verwacht aan een onklopbare prijs. De Track S2 is het instapmodel uit de Kettler reeks maar kreeg de belangrijkste functionaliteiten van zijn grotere broers mee, zoals het gekende Kettler Energy Deck voor de perfecte demping.

 


DC Athletics Trail Blazer loopbandDe DC Athletics Trail Blazer loopband is het laatste DC Athletics toestel in onze top 10 loopbanden voor jou getest. En dit toestel mag zeker niet ontbreken! Met het Dual Pro Cushion orthopedisch loopvlak worden de spieren maar liefst 30% minder belast.  Het toestel heeft de sterkste motor die er vandaag op de markt is. Neem daarbij de robuuste afwerking en je hebt eigenlijk een professionele loopband voor de prijs van een particulier toestel.


Onze top 3 loopbanden

Tunturi Competence T20 loopbandMet de Tunturi Competence T20 loopband haalt de gematigde sporter een kwaliteitstoestel in huis om U tegen te zeggen. Een meer dan degelijk instapmodel van het kwalitatief sportmerk Tunturi dat de je nooit in de steek zal laten. Het is niet voor niets dat deze Tunturi loopbanden al decennia lang tot de absolute top behoort.

 


Horizon Elite 7.1 loopbandDe Horizon Elite T7.1 loopband is de keuze voor de sporter die veel belang hecht aan een toestel dat zich helemaal aanpast aan zijn of haar eigen wensen. Dankzij het Johnson Drive System kalibreert de loopband zich na elke stap waardoor je steeds in je eigen comfortabele tempo blijft lopen. Het toestel bevat een sprint programma dat zorgt voor extra vetverbranding en via viewfit en Bluetooth pas je je eigen programma helemaal aan je voorkeuren aan.


Tunturi Platinum Pro loopbandWe sluiten de lijst graag af met wat we het neusje van de zalm onder de particuliere loopbanden durven noemen, de Tunturi Platinum PRO 3.0 PK loopband. Een uiterst stabiel toestel voor wie extreem lange trainingen wil kunnen houden, tot wel vier uur per dag. Deze Tunturi heeft alles in huis wat een intensieve loper nodig heeft.

 


Een loopband kom je best zelf uitproberen, dus vergeet je loopschoenen niet! In onze grote showroom kan je meer dan 35 loopbanden testen. Je wordt er begeleid met professioneel advies en je kan er al je vragen kwijt. Zo ben je zeker dat je een loopband kiest die het best bij jou past. Heb je andere vragen over de ideale loopband voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.