4,9/5 uit meer dan 800 reviews      –     Eigen serviceteam       –        showroom van 1000m²

Loopband oefeningen die je niet kende: Voeg wat pit toe aan je routine

23.05.2023
5

Loopbanden zijn een populair fitnessapparaat, zowel voor thuisgebruik als in de sportschool. Ze zijn geweldig voor cardiovasculaire oefeningen en bieden een veilige en effectieve manier om te lopen of te rennen, ongeacht het weer buiten. Maar na een tijdje kan het rennen op een loopband monotoon worden. Gelukkig zijn er tal van creatieve oefeningen die je kunt doen op je loopband om je routine op te frissen en je trainingen uitdagender te maken. Hier zijn een paar van onze favorieten:

Showroom loopbanden

1. Loopband Wandelingen Met Hoge Helling:

Het instellen van je loopband op een steile helling simuleert bergop lopen, wat je hartslag verhoogt en extra calorieën verbrandt. Het is ook een geweldige manier om je bilspieren, hamstrings en quads te trainen. Begin met een matige helling en snelheid en verhoog deze geleidelijk naarmate je conditie verbetert.

2. Zijwaartse Shuffles:

Dit is een geweldige oefening om je zijdelingse spieren en coördinatie te trainen. Verlaag je snelheid tot een veilige maar uitdagende snelheid, ga aan de zijkant van je loopband staan en doe zijwaartse shuffles. Wissel na een paar minuten van kant om ervoor te zorgen dat je beide kanten van je lichaam traint.

3. Loopband Lunges:

Loopband lunges helpen bij het versterken en tonen van je bilspieren en benen. Verlaag de snelheid van je loopband tot een veilige wandelsnelheid. Sta rechtop, stap met je rechtervoet naar voren en buig je knie tot 90 graden. Houd je linkerbeen gestrekt terwijl je de lunge uitvoert. Stap terug naar de startpositie en wissel dan van been. Zorg ervoor dat je je kern aanspant en rechtop blijft staan tijdens de oefening.

4. Walking Plank:

Dit is een geavanceerde oefening die je bovenlichaam, kern en schouders uitdaagt. Zet je loopband op een zeer lage snelheid, kom in de plankpositie aan het einde van de loopband met je handen op de loopband en je voeten op de grond. “Loop” met je handen op de band terwijl je de plankpositie vasthoudt.

Conclusie:

Deze oefeningen kunnen een leuke draai geven aan je normale loopbandroutine en je helpen om je fitnessdoelen sneller te bereiken. Vergeet niet dat veiligheid voorop staat bij het uitproberen van nieuwe oefeningen op de loopband, dus pas de snelheid en helling altijd aan op een niveau dat comfortabel en veilig voor je is. Vergeet niet om je lichaam te luisteren en raadpleeg een professional als je niet zeker weet hoe je een nieuwe oefening correct moet uitvoeren. Veel plezier met trainen!