Gratis verzending boven €50! Eigen installatiedienst! 4,9/5 uit meer dan 650 reviews!

Snel afvallen met cardio training

20.07.2022
snel afvallen met cardio Training/coaching

Afvallen met cardiotraining – onze toppers

Kan je afvallen met cardiotraining? Met cardiotraining werk je aan je uithoudingsvermogen en conditie. Je verbrandt calorieën opgeslagen in je vetweefsel. In één kg vetweefsel zitten ongeveer 8000 calorieën.

Idealiter verbrand je niet meer dan 400 calorieën extra per dag, want doe je meer, dan gaat je lichaam een afweermechanisme inschakelen (extra hongergevoel creëren bijvoorbeeld).
Vuistregel: om 400 calorieën te verbanden moet je 40 minuten per dag aan cardio doen.
De meest gebruikte toestellen voor cardiotraining zijn: de roeitrainer, de crosstrainer en de loopband.

De roeitrainer

investeren in een roeitrainer

De roeitrainer is een ideaal cardiotoestel omdat je er bijna alle spieren van je lichaam mee gebruikt. Dat betekent dat je er ook vet mee verbrandt over heel je lichaam. Bijkomend voordeel van de roeitrainer is dat je er je gewrichten niet mee overbelast.

Klassiek wordt een onderscheid gemaakt tussen duurtraining en intervaltraining. Duurtraining is een training waarbij je gedurende een bepaalde tijd roeit op eenzelfde tempo. Bij intervaltraining wissel je tijdens je oefening periodes van intensieve training af met herstelperiodes. Intervaltraining is eerder voor de wedstrijdsporter, maar je verbrandt er wel meer calorieën mee.

Bij Fitnessking vind je roeitrainers geschikt voor elk type sporter en voor elk budget.

De crosstrainer

Ook de crosstrainer is een ideaal cardiotoestel. Net als bij de roeitrainer worden bij de crosstrainer spieren over heel je lichaam geactiveerd. De intensiteit heb je zelf in de hand maar is over het algemeen niet te hoog. De crosstrainer is een soort alles-in-één. De kans op blessures is miniem. Het is dus een optimaal duurtrainingstoestel.

Veel crosstrainers hebben ingebouwde trainingsprogramma’s en sensoren voor je hartslag op te volgen.
Zet hem voor je TV en start je work-out!

Bij Fitnessking vind je crosstrainers geschikt voor elke type sporter en voor elk budget.

De loopband

Afvallen met sporten

Afvallen met lopen is van alle tijden. Joggen stimuleert de vetverbranding. Je kan op laag tempo joggen of aan HIIT-training (High Intensity Interval Training) doen. Bij goed weer kan je buiten joggen en bij slecht weer loop je binnen. Geen excuses meer om niet te joggen. Belangrijk bij een goede loopband is, naast de stabiliteit, de demping. Een goede demping spaart je gewrichten en zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het trainen. Elk merk heeft zowat zijn eigen systeem.

Bij Fitnessking vind je loopbanden geschikt voor elke type sporter en voor elk budget. Kom de loopbanden of onze vele andere toestellen uitproberen in onze showroom. Je kan ons ook steeds contacteren voor professioneel advies op maat.