Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Een professionele loopband kopen?

22.09.2020
Professionele loopband kopen

Ben je op zoek naar een allround fitnesstoestel waarmee je zowel aan je spieren, je conditie als je gewicht kan werken? Dan is een loopband een goede keuze. Maar er zijn heel wat verschillende toestellen op de markt, niet altijd van de beste kwaliteit. Om zoveel mogelijk uit je toestel te halen is het belangrijk om goed te kiezen. Wil je een professionele loopband kopen? Lees alvast onze tips en tricks.

Waarom een professionele loopband?

Een toestel dat niet aan je verwachtingen voldoet is een verloren investering. Je raakt gedemotiveerd of erger: je krijgt last van spieren en gewrichten. Een professionele loopband zorgt ervoor dat die veel minder worden belast waardoor je langer comfortabel kan trainen.

Ook de bouwkwaliteit van een goede loopband is beter. Bij het juiste gebruik en onderhoud van je loopband blijft die jarenlang goed functioneren. Gevolg is dat je minder te maken krijgt met (dure) herstellingen en defecte onderdelen.

Daarnaast zijn de features van de ingebouwde sportcomputer bij onze loopbanden doorgaans beter. Ze volgen je hartslag en wisselen gegevens uit met je favoriete sportapps waardoor jouw trainingen totaalervaringen worden. Maar wat zijn dan precies de eigenschappen van een professionele loopband? Dat leggen we je hieronder graag uit!

Eigenschappen van een goede loopband

Er zijn verschillende punten waarop een professionele loopband het verschil maakt met een exemplaar van mindere kwaliteit. We hadden het al over de bouwkwaliteit, maar er zijn nog aspecten waar je op moet letten wanneer je een toestel koopt:

  • Het loopvlak: hoe langer en breder het loopvlak, hoe comfortabeler je zal lopen. Zeker voor lange trainingen is een ruim loopvlak extra belangrijk omdat je passen dan wel eens van de looplijn durven afwijken.
  • Demping: onder het loopvlak zit een demping. Hoe beter die is, hoe zachter je loopt. Dat is goed voor je spieren en je gewrichten want bij iedere pas wordt de schok onder je voeten beter opgevangen.
  • Motor: hoe sterker de motor, hoe langer de loopband kan werken. Train je met verschillende personen uit het gezin, dan draait een toestel makkelijk enkele uren per dag en haal je meer uit een goede motor! Bovendien moet een sterke motor niet op volle capaciteit draaien waardoor de loopband stiller Dat is aangenaam meegenomen voor de huisgenoten.
  • Het frame: het klinkt logisch, maar we geven het toch nog even mee: hoe zwaarder de loopband, hoe stabieler je erop kan trainen. Een te licht toestel durft wel eens verschuiven. Dat is niet alleen vervelend, het is ook gevaarlijk. Let dus op het gewicht van het frame bij de aankoop van je favoriete loopband.

Toch wil een zwaar toestel niet zeggen dat het moeilijk te verplaatsen is. Een professionele loopband voor de thuisfitness is meestal voorzien van een mechanisme om het toestel te verplaatsen of op te bergen.

Wil je een professionele loopband kopen en ben je op zoek naar advies op maat over het toestel dat best bij je past? Neem dan snel contact met ons op of kom langs in onze unieke showroom in Dendermonde.