Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Hoe loopband onderhouden?

6.05.2020
Loopband onderhouden

Veilig sporten, zowel thuis als in de sportclub. Als jij in topconditie wil blijven dan moet je loopband dat natuurlijk ook zijn. Je toestel regelmatig onderhouden zorgt ervoor dat je er jarenlang plezier aan beleeft. Sommige zaken doe je makkelijk zelf, maar af en toe een groter nazicht door een specialist van Fitnessking verlengt de levensduur aanzienlijk! Lees het in dit blogbericht.

Zelf je loopband onderhouden

Een basis onderhoud loopband kan je makkelijk zelf doen. In feite begint dat bij een goede hygiëne. Wanneer er verschillende sporters gebruik maken van éénzelfde toestel, dan is het nodig om de handvaten en de onderdelen die je met jouw handen aanraakt na ieder gebruik te ontsmetten. Zo blijft het toestel gespaard van bacteriën en virussen.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de verschillende onderdelen gesmeerd lopen. Door regelmatig gespecialiseerde olie aan te brengen onderaan de band van het loopvlak. Met een druppeltje smeermiddel loopband olie op de hand lukt dit prima.

Wat is het beste smeermiddel voor loopbanden?

Bij Fitnessking raden we het smeermiddel voor loopbanden van DC Athletics aan. Dit is een silicone smeermiddel van de hoogste kwaliteit, speciaal ontworpen voor de professionele fitnesstoestellen. Dankzij deze silicone blijft jouw loopband bij correct gebruik jarenlang vlot lopen.

Hoe vaak dien ik mijn loopband te smeren?

De regelmaat van zo’n onderhoud loopband hangt af van het gebruik. Wie het toestel meer dan één uur per dag gebruikt,  zal regelmatiger moeten smeren dan wie slechts enkele keren per maand loopt. We raden aan om je loopband na elke 30 gebruiksuren te smeren. Zo loopt hij nooit te droog en blijven de verschillende onderdelen het best werken.

Groot onderhoud loopband

Eén keer per jaar is een volledig onderhoud van jouw loopband aangewezen. Daarbij worden alle essentiële elementen zoals de aandrijfriem en de motor nagekeken. Ook de verschillende componenten en het loopvlak worden extra gesmeerd.

En uiteindelijk wordt de band opnieuw gecentreerd en opgespannen om jouw machine weer in topvorm te zetten. Zo voorkom je schade, loop je comfortabeler en verklein je de kans op blessures. Zo’n groot onderhoud loopband doe je niet zelf, maar laat je uitvoeren door een gespecialiseerde technieker van Fitnessking.

Krijg je ondanks de allerbeste zorgen toch een defect aan jouw loopband, dan kan je via ons serviceformulier een snelle interventie vragen. Heb je nog andere vragen over jouw onderhoud fitnesstoestel of smeermiddel fitnesstoestel? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor professioneel advies. Je vindt de smeermiddelen in onze webshop. Of kom gerust langs in onze ruime toonzaal in Dendermonde.