6 mei 2020

Hoe loopband onderhouden?

Met een loopband in huis heb je een fitnesstoestel waar je jarenlang plezier aan beleeft. Maar als jij een toestel hebt om in topconditie te blijven dan moet je loopband natuurlijk ook in topconditie zijn. Daarom is het belangrijk om een regelmatig onderhoud voor je loopband in te lassen. We vertellen je er alles over in dit blogbericht.

Zelf je loopband onderhouden

Een basisonderhoud van je loopband kan je zelf uitvoeren. Het is daarbij vooral belangrijk dat de verschillende onderdelen gesmeerd lopen. Dat doe je door regelmatig gespecialiseerde olie aan te brengen onderaan de band van het loopvlak. Met een druppeltje olie op de hand lukt dit prima.

Met welk product kan ik mijn loopband smeren?

Bij Fitnessking raden we het loopband smeermiddel van DC Athletics aan. Dit silicone smeermiddel van hoge kwaliteit is speciaal ontworpen voor de professionele fitness. Dankzij deze silicone blijft jouw loopband bij correct gebruik jarenlang vlot lopen.

Hoe vaak dien ik mijn loopband te smeren?

Hoe vaak je zo’n onderhoud van de loopband uitvoert hangt af van het gebruik. Gebruik jij jouw toestel meer dan één uur per dag, dan zal je uiteraard regelmatiger moeten onderhouden dan wanneer je slechts enkele keren per maand loopt. Een goede richtlijn is om je loopband na iedere 30 gebruiksuren te smeren. Zo loopt hij nooit te droog en blijven de verschillende onderdelen het best werken.

Hoe moet ik mijn loopband smeren?

Bekijk ook zeker deze instructievideo (link) waarin we alles tot in detail tonen.

Groter onderhoud loopband

Naast de regelmatige smeerbeurt is het goed om één keer per jaar een volledig onderhoud van je loopband te laten uitvoeren door een gespecialiseerde technieker. Tijdens zo’n onderhoud worden alle essentiële elementen zoals de aandrijfriem en de motor nagekeken.

Uiteraard worden de verschillende componenten en het loopvlak extra gesmeerd. Tenslotte wordt de band opnieuw gecentreerd en opgespannen. Zo blijft jouw loopband jarenlang in topvorm. Dat is niet alleen belangrijk om grotere schade te voorkomen, een goed onderhouden loopband loopt zachter waardoor je de kans op blessures aanzienlijk verkleint.

Krijg je toch een defect aan je loopband dan kan je via ons serviceformulier een snelle interventie vragen. Wil je na het lezen van dit blogbericht toch nog meer weten over het beste onderhoud voor jouw loopband of heb je vragen over het onderhoud van andere fitnesstoestellen? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor professioneel advies. Je kan de smeermiddelen makkelijk online bestellen of langskomen in onze ruime toonzaal in Dendermonde.