Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Fit blijven: fitnesstoestellen voor ouderen

23.09.2022

Als je niet de mogelijkheid hebt om naar een fitness te gaan of je voelt je wat te onzeker, dan gooi je al snel de handdoek in de ring. Maar door te kiezen voor een goed fitnesstoestel dat bij jou thuis staat verhelp je deze drempel. Ben je ook benieuwd wat de beste fitnesstoestellen zijn voor ouderen?

Waarom bewegen belangrijk is

Bewegen en fit blijven is belangrijk voor iedereen. Of je nu 18 bent of 78, een gezond lichaam en goede conditie zijn noodzakelijk. Ouderen die nog steeds actief zijn en regelmatig sporten hebben minder hulp nodig en blijven goed te been. Daarnaast is het ook zo dat sporten een leuke bezigheid is en goed is voor je mentale gezondheid.

Niks dan voordelen dus. Heb je nog geen ervaring met sporten of fitnesstoestellen voor ouderen? Geen probleem! Wij vertellen je hier wat ze zijn en waarom deze zo goed zijn.

Top 3 beste thuis fitnesstoestellen voor ouderen

De voordelen van een fitnesstoestel bij je thuis

Thuis de mogelijkheid hebben om te fitnessen op een kwalitatief toestel heeft heel wat voordelen.

Zo kan je altijd sporten in een omgeving die je vertrouwd is en waar je je zeker voelt. Ten tweede heb je de mogelijkheid om vaker te sporten zonder dat je tijd verliest. Je hoeft je niet te verplaatsen met de auto naar een fitness in de buurt. Je kan gewoon direct beginnen aan je workout in je woonkamer.

Nog een groot voordeel van een fitnesstoestel bij je thuis is dat het enkel door jou gebruikt wordt. Het hoeft dus maar eenmalig afgestemd te worden aan je lichaamslengte en bouw. Alweer tijd gespaard elke keer je gaat sporten.

Tot slot is het ook een groot voordeel voor je portemonnee. Als je een goed fitness toestel aanschaft dan kan dat wel wat kosten. Maar als je naar de fitness gaat moet je betalen voor je abonnement en je vervoer. Als je de som maakt wordt het al snel goedkoper om thuis te fitnessen dan in de gym

Loopband

Een loopband is het perfecte fitnesstoestel voor ouderen. Je hebt steeds de mogelijkheid om het tempo en de intensiteit van je workout aan te passen. Je kan er voor kiezen om traag te wandelen of om de intensiteit te verhogen naar wens. Zelfs als het regent of koud is buiten heb je toch de mogelijkheid om even de benen te strekken.

Neem zeker ook eens een kijkje naar het overzicht van onze 10 beste loopbanden van 2022.

Hometrainer

De hometrainer is een van de populairste fitnesstoestellen om thuis te sporten. Zowel beginnende sporters als fervente fietsers kunnen gebruik maken van dit fantastische toestel. Het grote verschil met een crosstrainer in vergelijking met een loopband is dat je gewrichten minder belast worden. Dit zorgt voor minder kans op blessures. Dit maakt de hometrainer misschien wel het beste fitnesstoestel voor ouderen in ons gamma.

Heb je meer interesse lees dan zeker het artikel met onze 5 beste hometrainers van 2022.

Crosstrainer

Als derde in het rijtje van beste fitnesstoestellen voor ouderen staat de crosstrainer. Op een crosstrainer maak je gebruik van veel meer spieren dan bij de vorige twee fitness toestellen. Je maakt hier namelijk gebruikt van beide benen, beide armen en je lichaams stabiliteit (core stability) doorheen je workout.

Omdat de crosstrainer steeds in een vloeiende beweging verder gaat belast je je gewrichten ook minder dan bij een gewone loopband. Voor veel ouderen is dit het betere alternatief.

Bekijk hier de 5 beste crosstrainers van 2022.

Fitnesstoestellen voor ouderen kopen bij Fitnessking

Bij Fitnessking hebben we een breed gamma aan loopbanden, hometrainers en crosstrainers van verschillende merken. Kom je graag eens kijken naar ons enorm gamma aan fitnesstoestellen voor ouderen kom dan zeker een langs in onze toonzaal.

Heb je hulp nodig bij je keuze? Contacteer onze experts voor deskundig advies of kom langs en test de verschillende toestellen in onze grote showroom.