Wij leveren in België en Nederland! Gratis verzending vanaf €50!       4,9/5 uit meer dan 550 Google reviews!

Ken jij de nieuwe hype al? Ontdek Bungee Fitness en alle voordelen

1.02.2023
3 min

Hoe werkt bungee-fitness?

Bij bungee-fitness zit je met een soort buidel vast aan een elastiek dat aan het plafond is bevestigd. Zo kun je (bijna) gewichtloos door de ruimte bewegen en flinke sprongen en halve salto’s maken. Het bungee-elastiek zorgt dat je allerlei spieren traint die normaal weinig aan bod komen. Zelfs je schuine buikspieren, die je helpen aan een plattere buik en strakkere taille. Kracht, explosiviteit, balans en plezier zijn de kernwoorden van bungee-fitness. En een voordeel: iedereen kan meedoen, je hoeft er niet superfit voor te zijn.

Feiten en voordelen

  • Je draait je workout om, je traint je spieren dus op een andere manier. Zo wordt een push-up dus een pull-down.
  • Het draagt een deel van je gewicht zodat erg zware oefeningen makkelijker en toegankelijker worden, ook goed mogelijk voor mensen met klachten.
  • De fun-factor maakt het makkelijker vol te houden en vet te verbranden met een brede lach.
  • Stimuleert lymfesysteem, waardoor het helpt afvalstoffen af te voeren.
  • Helpt bij stressvermindering. De workout heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel.
  • Ideaal voor core- en stabilisatietrainingen

Ontwikkeld door professionals

Uitvinder van de baanbrekende elastische 4D PRO® slingtrainer is Dr. dr medisch Homayun Gharavi, doctor in de geneeskunde en lichamelijke opvoeding. Hij is ook de oprichter en directeur van de Duitse Academie voor Toegepaste Sportgeneeskunde.

Sinds 1997 reist hij de wereld rond als teamdokter en fitnesscoach voor verschillende Olympische teams. Ook internationaal is hij een veelgevraagd gastspreker op congressen.

Dr dr Gharavi werkte jarenlang met starre veersystemen. “Het probleem: in stijve ligamenten wordt de beweging bij elke herhaling langzamer … volgens mijn filosofie is dit niet in het belang van atletische prestaties.”

Fitnessking helpt bij de installatie

Als officiële verdeler van 4D Pro Bungee Jump helpen we je bij de inrichting van je eigen bungee fitness studio. Bekijk hier al producten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ons eigen serviceteam installeert alles, je hoeft je dus geen zorgen te maken. Montage is optioneel, dit bekijken we per project.