Gratis verzending boven €50! Eigen installatiedienst! 4,9/5 uit meer dan 650 reviews!

Bouw je eigen fitness ruimte

15.07.2022
15 min
Afvallen met sporten In de kijker Training/coaching

Home fitness – je eigen fitness thuis

Zie je op tegen die tijdrovende verplaatsing naar de klassieke fitness? Ben je de drukte daar en het delen van de fitness toestellen met anderen beu in deze corona-onzekere tijden? Is fitness voor jou in eerste instantie met je lichaam bezig zijn en niet vooral kletsen en socializen? Heb je jonge kinderen die je niet alleen kunt laten?

Kan je op de meeste vragen hierboven ‘ja’ antwoorden (die kinderen kunnen er nog komen )?

Dan is een ‘homegym’ of eigen fitness misschien ideaal voor jou! 24/7 open, geen abonnementskosten, geen wachtrijen, geen gehaast meer, je eigen muziekje…

Wat heb je nodig voor een homegym?

Een geschikte fitness locatie

Een belangrijke voorwaarde is dat je de ruimte ervoor hebt. Om effectief en zonder al te veel afleiding te kunnen trainen, heb je een plaats nodig die dat toelaat.

Heb je een geschikte beschikbare ruimte? Top! Vergeet niet om voor je vloer te zorgen. Een goede mat beschermt je vloer tegen de soms zware impact van de toestellen en zorgt er tegelijk voor dat je toestellen langer meegaan. Nog beter is het om de hele vloer af te dekken met rubberen vloertegels. Iedereen kan deze leggen en ze zorgen bovendien voor geluiddemping. Ook kan het motiverend werken om de ruimte aan te kleden naargelang je smaak een persoonlijkheid en er spiegels in te plaatsen. Wil je graag op voorhand een concreet beeld hoe jouw ideale fitnessruimte eruit zal zien? Dan maken we met plezier voor jou een gratis 3D ontwerp op maat. Hierbij geven we ook tips hoe de ruimte optimaal benut kan worden, bijvoorbeeld op vlak van belichting en positionering van de toestellen.

OK, nu nog de juiste toestellen. Hieronder vatten we de noodzakelijke apparaten voor je eigen fitness even samen:

Krachttraining

Een effectieve fitnessruimte zou voor krachttraining ten minste de volgende essentiële onderdelen moeten bevatten:

Olympische halterstang en halterschijven

Essentiële attributen voor elke fitnessruimte. Met de olympische halterstang en halterschijven kan je de klassieke core-en compound oefeningen doen.

Halterbank / fitnessbank

De halterbank of fitnessbank is een belangrijke aanvulling op de olympische halterstang en halterschijven. Met een dergelijke verstelbare bank kan je het maximale uit je oefeningen kan halen.

Squat rack / Power Rack / Power Cage

Wil je zwaardere oefeningen doen voor been, borst en schouder? Dan is een squat/power rack of power cage onmisbaar. Het is doorgaans een van de centrale onderdelen in een homegym en zal waarschijnlijk het grootste en duurste toestel in de ruimte zijn.

Rubberen sportvloer

Een aangepaste vloer is noodzakelijk om zowel je woning als fitness apparatuur te beschermen. Een volle rubberen vloer is ook een uitstekende geluidsdemper. Dit kan via rubberen matten of rubberen vloertegels.

Kettlebells

Deze veelzijdige gewichten zijn handig voor stuwkracht en functionele training.

Dumbbels

Een van de bekendste fitnessmaterialen zijn dumbbells. Je kan er je hele lichaam erg efficiënt mee trainen. Als je weinig plaats hebt kan je kiezen voor verstelbare dumbbells.

Cardio training

Stretchoefeningen en oefeningen gebaseerd op lichaamsgewicht kunnen nuttig zijn ter opwarming. Wil je écht efficiënt fit worden en je uithoudingsvermogen maximaal trainen? Dan zijn een loopband en crosstrainer essentieel in jouw fitnessruimte. En vergis je niet; ook loopoefeningen zijn nuttig voor vetverlies.

High intensity interval training

Wil je graag het beste van alle werelden combineren op vlak van kracht, uithouding en vetverbranding? Dan is een HIIT-trainer het ultieme fitnessapparaat voor jou. Met Hoge Intensiteit Intervaltraining kan je met korte training sessies uitstekende resultaten boeken doordat er meer zuurstof dan gewoonlijk doorheen het lichaam wordt gepompt.

Fitnesstoestellen voor professionals en bedrijven

Naast een homegym verkopen we ook fitnessapparaten voor professionele instanties, zoals sportclubs, hotels, bedrijven met een fitnessruimte, fysiotherapeuten, zorgcentra, welness, personal trainers, overheidsinstanties en boutique fitness. Voor elk project kan je rekenen op een persoonlijke benadering. Eerst komt er een kennismaking en bespreking van de wensen. Dan werken we een gedetailleerd 3D plan uit. Zodra dit op punt staat, leggen we een datum vast voor montage en levering. Nadien volgt het inrichten van de ruimte en de plaatsing van de toestellen. Hierbij geven we ook een woordje uitleg over de werking van de toestellen en het noodzakelijke onderhoud. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je steeds terecht bij onze snelle permanente helpdesk.

Fitnessking: de koning in fitnesstoestellen en professioneel advies

Fitnessking geeft advies en helpt jou bij het maken van de juiste toestelkeuzes in functie van jouw beschikbare ruimte en van jouw fitness doelstellingen. Uiteraard kan je ook altijd bij ons in de showroom de toestellen komen testen. Bij Fitnessking, de nr. 1 in fitnesstoestellen, vind je alle bekende merken onder één dak.

De meeste mensen kiezen voor een combinatie van kracht– en cardiotoestellen. Fitnessking heeft voor beide disciplines een volledig gamma aan toestellen in zijn aanbod. Ook voor fietstrainers kan je bij Fitnessking terecht. En wil je bij de uitbouw van je eigen fitness je budget onder controle houden? Kijk dan zeker eens naar ons tweedehands aanbod.