4,9/5 uit meer dan 800 reviews      –     Eigen serviceteam       –        showroom van 1000m²

Waarom kiezen voor een wandelband?

7.04.2023
5min

Wandelband is de nieuwe hype

Wandelen door weer en wind is niet altijd even prettig. Een wandelband voor thuis of voor op werk biedt de oplossing. Snel op- en afstappen om lekker een stukje te lopen.

Een walkdesk of een wandelband kan op het eerste gezicht lijken op een ”normale” loopband. Er is echter een groot verschil tussen deze twee dat de walkdesk een maximale snelheid heeft t/m 6 km per uur. Het is dus ook niet geschikt om hard op te lopen. Wil je een loopband waar je op kunt wandelen én lopen? Dan kies je het beste voor een normale loopband.

Een band om op te wandelen kan een walkdesk, wandelband of walkingpad genoemd worden. Deze vele benamingen kan nog wel eens voor verwarring zorgen.

Voordelen van de wandelband

1. Wandel tijdens je werk

Het is niet voor niks dat er steeds meer bedrijven kiezen voor een sportieve werkplek. Er zijn namelijk vele voordelen aan sporten tijdens je werk. Onder andere je productiviteit en je concentratievermogen zullen stijgen. Zet de wandelband onder een standing desk en je kan perfect werken.

2. Leef gezonder

Stilzitten is de grootste boosdoener voor overgewicht. Overmatig stilzitten kan zelfs zorgen voor ernstige gezondheidsklachten en daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen.

Het algemene stappendoel is 10.000 stappen per dag. De meeste mensen halen dit echter niet, aangezien ze het grootste gedeelte van hun dag zittend doorbrengen. Wil jij hier verandering in brengen? Dan biedt de walkdesk jou hier dé perfecte oplossing voor.

3. Val makkelijk af

Wil je afvallen met het behulp van een loopband? Dan kunnen wandel loopbanden misschien wel de perfecte tool zijn voor jou!

Door gebruik te maken van een wandelband kom je op een zeer laagdrempelige manier in beweging, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft te gaan.

Bovendien kun je stappen op de wandelband waar en wanneer je maar wilt én kun je dit doen tijdens andere bezigheden.

 

Bekijk hier onze Gymstick Walking Pad – De beste wandelband op de markt