Dog Runner Large hondenloopband – demomodel

Categorie:
 • GRATIS LEVERING VANAF €150
 • EIGEN HERSTELDIENST
 • 2 JAAR GARANTIE
 • 365 DAGEN RETOURRECHT

889,00( -16% ) 749,00 incl. BTW

889,00( -16% ) 749,00 incl. BTW

Demomodel in perfecte staat! Unieke kans, wees er snel bij!

Bewegen is heel erg belangrijk voor een hond. Een flinke portie dagelijkse beweging zal je hond in vorm houden. Deze Dog Runner is een ideale loopband om je hond op te trainen. Dankzij de Dog Runner zullen hart, longen en bloedcirculatie op pijl worden gehouden. Honden houden van bewegen en het zorgt ervoor dat je hond zich niet snel zal gaan vervelen.

Waarom geen gewone loopband kopen maar een loopband voor honden? Een hondenloopband is specifiek ontworpen om aan al de behoeftes van je favoriete viervoeter te voldoen. De handige beugel zorgt ervoor dat je de leiband hieraan kan bevestigen. De monitor is handig gepositioneerd waardoor je als baasje makkelijk alles kan monitoren of kan bedienen. Op de loopband zal je hond zijn spieren trainen en ook zijn concentratie. Hierdoor is de impact van een kwartiertje op de loopband groter dan dat van het gewone dagdagelijkse uitje.

De hondenloopband is ook een fantastische aanvulling bij revalidatie of voor doelgerichte training. Honden met een ‘teveel’ aan energie kunnen deze makkelijk kwijt op de Dog Runner.

Technische specificaties

 • Afmetingen loopoppervlak (L x B): 1400 mm x 400 mm
 • Afmetingen toestel (L x B x H): 1680 mm x 560 mm x 1020 mm
 • Hoogte van de beugel tov het loopvlak: 850 mm
 • Banddikte: 1,6 mm
 • Maximum gebruikersgewicht: 110 kg
 • Motor: 1,75 – 2,0 PK
 • Snelheid: 0,8 – 12 km/u
 • Monitor: Weergave van tijd, afstand, calorieverbranding
 • Voorgeprogrammeerde programma’s: nee
 • Noodstop: noodstopmechanisme met vastclip-systeem aan leiband
 • Afwerking: zijden afgewerkt met doek om concentratie bij hond te bevorderen

Enkel voordelen

 • Nooit meer je hond uitlaten in de regen of guur weer
 • Neemt weinig plaats in en zorgt ervoor dat je hond zijn dagelijkse portie beweging heeft
 • Scherpt concentratie aan
 • Helpt om gewicht op peil te houden
 • Stabiele ondergrond en gecontroleerde bewegingsportie bij (conditie) training.
 • Bewegen op het ideale tempo van je lievelingsdier
 • Optimale partner bij revalidatie

Extra info

Wedstrijd en show voorbereiding:

Rassen die veel lichaamsbeweging nodig hebben kunnen op deze manier het hele jaar door getraind worden.

Ook bij gedragsproblemen:

Indien we te maken krijgen met zeer angstige of agressieve honden zetten we als ondersteunend hulpmiddel Bachbloesem therapie, homeopathische middelen en gecombineerd met gedragstraining in.
Steeds vaker worden wij geconfronteerd met honden met gedragsproblemen en een hoog energieniveau. Deze honden verlangen een bepaalde mate van fysieke inspanning. Ze raken sneller gefrustreerd als ze hun energie niet kwijt kunnen, vertonen vaak ongewenst gedrag en worden dan naar het asiel gebracht. De honden leren dat goed en kalm gedrag wordt beloond.

Hoe kennis maken/starten?

Op de allereerst plaats is het allerbelangrijkste dat het baasje zich realiseert dat het succes afhangt van de manier waarop de hond kennis maakt met de loopband. Het heeft geen enkele zin om de hond te forceren. De hond moet de loopband associëren met een leuke ervaring. Voor de meeste honden is dat iets lekkers. Kies voor het aanleren van het gebruik van de loopband iets lekkers uit dat niet kruimelt en wat de hond normale wijze niet (vaak) krijgt of iets waarvan u weet dat hij er dol op is. De meeste honden zijn van nature nieuwsgierig en zullen zonder problemen op de band klimmen als je er wat lekkers op legt. Iedere hond is anders en zal dus ook anders reageren. Een oude hond of een hond die moet revalideren na een operatie kun je beter op de band tillen en er ook weer af tillen. Een angstige hond kun je laten toekijken als een soortgenoot, die niet bang is, op de band gaat. Het lopen op een ondergrond die beweegt is in de hersenen een ander proces dan gewoon lopen op een vaste ondergrond. Iedereen die in het fitnesscentrum van een loopband gebruik maakt zal zich zeker die eerste keer nog herinneren, het is een merkwaardig gevoel. Voor een hond is dat niet anders. Dat betekent dat ook een hond eraan moet wennen. Voor de meeste honden is dit geen probleem, andere honden moeten er behoorlijk aan wennen. Iedere hond gaat stapvoets op zijn eigen snelheid. Een hond met lange poten heeft een ander tempo waarop hij comfortabel loopt dan een hond met kortere poten. Leeftijd, gezondheid, lichamelijke fitheid en gewenning zijn ook belangrijke factoren. Tijdens het gebruik van de loopband is er altijd begeleiding en toezicht. Ook al is de loopband uitgerust met een mechanisme in de vorm van een clip die aan de computer en aan de halsband vastgemaakt kan worden waardoor een noodstop gemaakt wordt op het moment dat de hond gaat zitten.

Hoe oud moet een pup zijn voor hij op de loopband mag?

Monotone bewegingen over een langere periode zijn slecht voor iedere pup. Hun gewrichten en botten kunnen deze belasting nog niet aan, dat geldt niet alleen voor lange wandelingen maar ook voor oefenen op een loopband. Voor een pup moet de loopband gezien worden als een leuke spannende gebeurtenis die maar heel kort duurt. Hou het aantal meters dat de pup gelopen heeft nauwkeurig in de gaten. Dertig meter achter elkaar op de loopband lopen is voor een pup van 10 weken al heel ver. Stapvoets lopen is de eerste zes maanden de enige vorm van bewegen die op de loopband toegestaan is. Daarna kan men beginnen om af en toe een klein stukje in draf te laten gaan. Voor grote hondenrassen is het aan te raden om zelfs nog langer te wachten met in draf gaan. Naarmate de pup groeit zal ook de snelheid waarop hij comfortabel loopt veranderen.

Hoe leer ik mijn hond aan om met veel plezier op de loopband te lopen?

Op de allereerst plaats is het allerbelangrijkste dat het baasje zich realiseert dat het succes afhangt van de manier waarop de hond kennis maakt met de loopband. Het heeft geen enkele zin om de hond te forceren. De hond moet de loopband associëren met een leuke ervaring. Voor de meeste honden is dat iets lekkers. Kies voor het aanleren van het gebruik van de loopband iets lekkers uit dat niet kruimelt en wat de hond normale wijze niet (vaak) krijgt of iets waarvan u weet dat hij er dol op is.

Als de loopband opgebouwd is zet de band dan in het begin NIET aan waar de hond bij is. Geef de hond de gelegenheid om dat rare ding eerst eens goed te besnuffelen, klimt hij er vanzelf op, prima, dan krijgt hij wat lekkers. Altijd aan de achterkant van de loopband weer laten afstappen. Klimt hij er niet op, niets aan de hand, gewoon negeren, morgen is er weer een dag. Wij zijn er geen voorstander van om zelf met de hond aan de lijn op de loopband te klimmen omdat je dat ook niet doet als de hond er mee werkt. De meeste honden zijn van nature nieuwsgierig en zullen zonder problemen op de band klimmen als je er wat lekkers op legt. Iedere hond is anders en zal dus ook anders reageren. Een oude hond of een hond die moet revalideren na een operatie kun je beter op de band tillen en er ook weer af tillen. Een goede baas weet wat zijn hond wel of niet aan kan. Een angstige hond kun je laten toekijken als een soortgenoot, die niet bang is, op de band gaat.

Technische specificaties

Gewicht 60 kg
Vermogen motor (PK)

Lengte toestel (cm)

Max. gebruikersgewicht (kg)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dog Runner Large hondenloopband – demomodel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *